ZETApress

hírportál

VV Laci küzdelme

A ValóVillából április végén 133 nap után távozó Lázár László 5. danvizsgájára készül. Augusztus 13-án, szombaton 30 meneten át kell állnia az ütéseket váltott ellenfeleivel szemben egy sportcsarnokban ? tudtuk meg a délutáni sajtóbemutatón, az Ó utcai Broadway Fitnessben.

Az egyenként másfél perces menetek között csak annyi pihenő ideje lesz, amíg egyik ellenfél kimegy, a másik meg bejön. S azért csak másfél percesek a küzdelmek két percek helyett, mert Laci már 41 éves. A 29 menetben egyszerre kettő, míg a 30-ban három ellenfél támad rá. S mi van, ha padlóra kerül? Két perce van, hogy felálljon ? ezt stopperrel mérik ? s a kétperces ?pihenőidőket? többször is igénybe veheti. Ilyenkor egyébként a ?menetidő? áll, a másfél perces időket mindig végig kell küzdeni.

Laci már márciusban, Belgiumban meg akarta szerezni az 5. danvizsgát, de nem vitték ki őt a villából. Odabent egyébként edzésre sem volt lehetősége, így feleslegesen is utazott volna. Ha augusztusban sikeresen küzd, a további fokozatokhoz már csak disszertációkat kell írnia, s tíz-tíz tanítványának kell igazolnia, hogy foglakozik velük. Persze a tízek sem abszolút kezdők lehetnek, hanem már mesterek.

Az augusztusi ellenfelek is barna öv felettiek lesznek, különböző kategóriákból és súlycsoportból érkeznek. A szükséges háromfős nemzetközi vizsgabizottság helyett heten lesznek, s az ellenfelekről is ők gondoskodnak. A szigorú szabályok alapján tilos a fejet, orrot, gerincoszlopot, nemi szerveket támadniuk, szemet kinyomni, gégét eltörni. A versenybíró ezt is figyeli, de a szabálytalan kiütés is benne van a pakliban. Ha így kapna ki Laci, sikertelen lenne a vizsgája. Ettől mégsem fél, mert ezen a szinten az ellenfelek is sportszerűek.

Be fogja osztani az erejét, a túlélés a tét. Nem kell legyőznie ellenfeleit, lényeg, hogy kibírja a 45 perces tiszta játékidőt. Nem csak küzdenie kell ellenfeleivel, előbb egy 1200 elemből álló formagyakorlatot kell bemutatnia, mely öt-hat óráig is eltarthat. A nézőknek ez unalmas lehet, ezért közben zenés műsor megy a színpadon. Laci családi fesztiválra készül, gyerekeket is szívesen lát, nekik 500 forintra, a felnőtteknek 1000 forintra tervezi a belépőjegyet. A helyszín egyelőre ismeretlen, mivel olcsó bérű sportcsarnokot keres.

Délután két edzőpartnerével tartott Laci bemutatót. Egyikük a ValóVillába készül, szerdán megy castingra. ? Ha nekem nem sikerült nyernem, legalább neki sikerüljön! ? mondta Laci. Ha sikerül az augusztusi danvizsgája, gyerekekkel akar foglalkozni, edzőtermeket akar üzemeltetni. A Broadway Fitnessben eddig 8 kilót fogyott, s a konditeremben a gépek az erejét és állóképességét is fokozzák.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Komáromi ValóVilág | ZETApress

Szóljon hozzá!