ZETApress

hírportál

Bemutatkoztak a nagykövetek

Hosszú ideig kitartó és igazán őszinte volt a mosoly Schell Judit és Szujó Zoltán arcán életük első katamarános élménye után. A július elsején rajtoló Groupama Garancia F18 Világbajnokság frissen kinevezett nagyköveteit a sportág legprofibb hazai versenyzői tették vízre a Balatonfüredi Yacht Clubban.

Fenyegető fekete esőfelhőkkel és izgatott várakozással indult és a résztvevők bevallása szerint felejthetetlenül fantasztikus érzésekkel és egy jókora adrenalin sokkal zárult az a nap, amelynek végére Szujó Zoliban megszületett a felismerés: át kell értékelnie a vízi sportokról alkotott eddigi fogalmait ? tudtuk meg Biár Gabitól.

Ha nagy mellényem lenne, akkor azt mondhatnám, hogy öreg balatoni medvének számítok, hisz teljesítettem a Kékszalagot, voltam a házigazdája és nem keveset rohangásztam fürdőgatyában a parton. De erről persze szó sincs. Az viszont tény, hogy a katamaránozás után számomra új értelmet nyert a vízisport fogalma: semmi sem hasonlítható ehhez az élményhez. A katamaránozást nem véletlenül emlegetik a vízvilág Formula?1-eként. Lenyűgöző, utolérhetetlen érzés volt ezen a karcsú és rendkívül érzékeny hajótesten, a víz felszínén száguldani. Most is megborzongok, ha visszagondolok a katamaránon töltött pillanatokra ? mondta Zoli.

Schell Judit és Szujó Zoltán profin trapézolt

Schell Juditot a Groupama Garancia F18 Katamarán Világbajnokság másik nagykövetét nem kevésbé nyűgözte le a különleges hajókázás: ? Zolihoz hasonlóan nekem is most először volt szerencsém ehhez a sportághoz és mondhatom, olyan maradandó élményben volt részem, amely még biztosan hosszú ideig elkísér. Egyszerűen fantasztikus volt a tükörsima vízen száguldozni, ahogy a katamarán karcsú teste minden egyes mozdulatunkra azonnal reagált. Azt hiszem, azért ejtett minket ennyire rabul a dolog, mert a katamaránozás egyesíti magában a repülést a száguldást és a vízi sportok különleges hangulatát.

Judit azt is elárulta, hogy már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy jó lenne valamilyen vízi sportot űzni, a katamarános élmény után viszont már nem is kérdés, melyik sportágra esik a választása: ? A világbajnokságra biztosan velem tart a családom is és azon leszek, hogy ők is kipróbálják, átéljék ezt az érzést, mert tényleg elképesztő ? mondta.

Furcsa, de nálam valahogy évekkel korábban becsípődött a katamaránozósdi, de valahogy sosem volt még alkalmam kipróbálni. Eddig. Mostantól azon leszek, hogy minél jobban megismertessem az emberekkel ezt a sportágat, na és persze azon, hogy mielőbb újra trapézolhassak ? kacsintott cinkosan Zoli. A világ leglátványosabb vitorlás versenye, a világ legjobb 200 katamaránosának részvételével július elseje és 8-a között zajlik a Balatonfüredi Yacht Club rendezésében. Az esemény hivatalos sajtótájékoztatója június 22-én, szerdán délben lesz a Kopaszi gáti Bisztróban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ilcsi vitorlásokon | ZETApress

Szóljon hozzá!