ZETApress

hírportál

Készül a TEVA-Vasas

Az elmúlt két év bajnoki címvédője, a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabda csapata megkezdte felkészülését a következő bajnoki szezonra. A kerethez a hét elején csatlakozott a négy új olimpiai bajnok pólós, az Olaszországból visszatért Hosnyánszky Norbert, az Egerből szerződtetett Kis Gábor, Varga Dénes és bátyja, az olimpiai All-Star csapatba is beválogatott Varga Dániel. Utóbbi vállműtétjét követően egyelőre még a partról figyeli a társakat.

Velük és a kétszeres olimpiai bajnok, csapatkapitány dr. Steinmetz Barnabással együtt összesen öt olimpiai bajnok képviseli a piros-kék színeket a 2008/2009-es idényben ? tudtuk meg a margitszigeti sajtótájékoztatón. Együttesük erősségét azonban nem csak ők jelentik, hiszen a tavalyi bajnokcsapat nagyrészt együtt maradt és a két új olimpiai bajnok mellett leigazoltuk az ugyancsak a pekingi csapat felkészülését segítő Vörös Viktort az Újpestből, aki többek között junior világbajnok. A kispadon pedig a jól megszokott kettős, Földi László mesteredző és ugyancsak a válogatottal olimpiai címet ünneplő Mátéfalvy Csaba kapusedző lehet a garancia az újabb sikerekhez.

A TEVA-VasasPlaket férfi vízilabda csapata idén is bajnoki címvédésre és Magyar Kupa négyes döntőbe kerülésre törekszik, illetve az Euroligában ismét a Final Fourba jutást tűzte ki célul. Akár hét játékosunk is bekerülhet a jövőben a válogatott keretbe, olyanok, akik még mindig nagyon fiatalok, de már bizonyítottak a felnőtt, vagy a korosztályos válogatottakban.

Azért, hogy idén is az aranyéremért szállhassunk vízbe, és céljainkat megvalósíthassuk, külön köszönettel tartozunk névadó szponzorainknak a TEVA Magyarország Zrt-nek, és az immár húsz éve minket támogató Plaket Kft-nek. Hálásak vagyunk kiemelt szponzorunknak az UNIQA Biztosító Zrt-nek, valamint a többi támogatónknak, a Suzuki Hollósnak, amely a játékosok számára személygépkocsikat biztosít, illetve a Sport1-nek, amely idén is az összes hazai Euroliga mérkőzésünket élőben fogja közvetíteni.

A 2008/2009-es csapat

Egyesület ügyvezető elnöke: Markovits László, szakosztály tiszteletbeli elnöke: Tóth Gyula, szakosztály elnök: Patay Árpád, szakosztály igazgató: Méhes Jenő, vezetőedző: Földi László, kapusedző: Mátéfalvy Csaba, orvos: dr. Szűcs Attila. A férfi vízilabdacsapat játékoskerete: Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergely, Kis Gábor, Kovács Róbert, Nagy Viktor, dr. Steinmetz Barnabás, Takács Bálint, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vörös Viktor.

Markovits László, a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke kiemelte: A névadó szponzorainknak, támogatóinknak és a szakmai stábnak köszönhetően ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy idén is a legjobbak közé tartozzunk mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Külön öröm számomra, hogy az egyesület jelenleg legsikeresebb szakosztálya a következő idényben öt olimpiai bajnokkal képviselteti magát. A Vasas-függőknek és a sportág kedvelőinek idén is biztosan érdemes lesz kilátogatniuk a TEVA-VasasPlaket csapatának mérkőzéseire.

Patay Árpád, a Teva Magyarország Zrt marketing igazgatója elmondta, hogy cégük kiemelten fontosnak tartja a csapatsportok támogatását, hiszen a siker kulcsa ebben az esetben, éppúgy, mint a társadalomban, az egyéni teljesítmények összességéből, a csapatmunka minőségéből adódik. Négy éve elhatároztuk, hogy névadó szponzorként segítjük a Vasas vízilabda csapatának felkészülését, s mára bebizonyosodott, hogy nagyon jó döntést hoztunk.

Az elmúlt két évad bajnoki címét elnyerő, négy új olimpiai aranyérmes sportolóval büszkélkedő csapat szponzorálását a jövőben is kiemelten szeretnénk kezelni, s reméljük, hogy támogatásunk egy hasonlóan sikeres jövő lehetőségét segíti elő ? mondta.

A TEVA a világ egyik vezető gyógyszergyártója, melynek éves árbevétele meghaladja a kilencmilliárd USD-t. Magyarországon 1993 óta van jelen, azóta itteni vállalatai a cégcsoport kiemelkedő termelési központjává váltak. A cég az elmúlt tíz évben 520 millió USD-t költött beruházásra, 130 millió USD-t pedig kutatás-fejlesztésre. Idén tavasszal újabb százmillió dolláros beruházásról döntöttek, melynek keretében új gyáregység létesül Debrecenben, több mint négyszáz új munkahelyet teremtve.

A Teva Magyarország Zrt. sikeres piaci szereplőként fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, mind a kulturális, mind az oktatási, mind a szociális szférában, valamint a sport területén. Ennek részeként vették fel a kapcsolatot 2004-ben a Vasas vízilabda szakosztályának vezetőivel, s mára a kapcsolat mindkét fél számára meghatározóvá vált.

Othmar Michl az UNIQA vezérigazgatója kiemelte: Az UNIQA színes sportszponzorációs palettájának egyik zászlóshajója a Vasas férfi vízilabda csapata. A bajnoki aranyérem elhódítása tovább erősítette a biztosítót abban a hitében, hogy a csapat támogatása megtérülő befektetés. Az UNIQA mindemellett büszke arra, hogy a Peking Klub kiemelt támogatójaként hozzájárulhatott a magyar férfi vízilabdasport olimpiai diadalához is.

Szóljon hozzá!