ZETApress

hírportál

Talma törött kézzel is pontszerző!

Már szombaton felhőszakadást jósoltak a futamok idejére, ami a 125 köbcentisek versenyének végére meg is érkezett és piros zászlóval félbeszakították a küzdelmet. Mivel a versenytáv 2/3-át már teljesítették a motorosok, így a 16. kör sorrendjét hirdették ki végeredménynek. De térjünk vissza az elejére ? tudatta a WCC.

Talmácsi Gábor pénteken elszenvedett sérülésével vállalta az indulást és meg sem fordult a fejében, hogy ne álljon rajthoz. A 16. helyről remekül indult és egészen a 7. helyig jött fel. Majd egy váratlan mozdulatot követően ? megcsúszott a motor eleje és ezt fogta meg ? nagyon erős fájdalmai lettek, mely az érzéstelenítő hatásának múlásával egyre fokozódott.

Ameddig csak tudta tartotta magát, majd egyre hátrébb szorult, de végéig kitartott és ezzel a 2 pontot érő helyezéssel megtartotta vb-bronzérmes pozícióját is. A pontversenyben előtte lévők ? Di Meglio és Corsi ? számára sem sikerült a verseny jól, így jelentősen nem nőtt az előnyük. Az Indy GP-t Terol nyerte, Espargaro második, Bradl harmadik lett. A VB pontállása: 1. Di Meglio 192, 2. Corsi 167, 3. Talmácsi 149 pont.

Egy hirtelen mozdulat után el kezdett nagyon fájni a kezem, és ahogy múlt az érzéstelenítő hatása ez egyre csak fokozódott. Kemény verseny volt, ráadásul a végén még az eső is közbeszólt. A mielőbbi gyógyulás érdekében az orvosi konzílium úgy döntött, hogy műtétre van szükségem, melyre már hétfőn reggel 7 órakor sort is kerítünk. Dr. Tim Dicke kézspecialista végzi majd az operációt az Indiana Orthopaedic Hospital-ban. Egy un. Herbert-csavarral rögzíti majd a törött csontot. Ezt követően kapok egy gipszet, amit a japán verseny előtt csütörtökön dr.Costa vesz le és folytatja a kezelést. Bízom abban, hogy gyorsan rendbe jön a kezem és Motegiben már nem fog hátráltatni! ? nyilatkozta Gábor a verseny után.

Újpest az élre állt

Este a lila-fehérek a szomszédos Palotára látogattak, s 3:1-re legyőzték a REAC-ot a Budai II. Stadionban. 16 pontjukkal az élre ugrottak a bajnoki táblázaton, egy ponttal megelőzve a 2-3. Debrecen és a Vasas, hárommal a 4. Haladás és öttel az 5. helyezett MTK csapatát.

Szóljon hozzá!