ZETApress

hírportál

Talma törött kézzel is elrajtol

Nem így tervezte világbajnokunk a hétvégéjét, de minden tőle telhetőt megtesz, hogy a maximumot nyújtsa, így sérülten is. A mai edzések végre szárazon folytak, azonban délelőtt Talma csak a 29. lett. Nem töltött túl sokat a pályán, többször is mutatták, hogy kezét jegelik a boxban. Az időmérőre a CNN esőt jósolt, de nem lett belőle semmi, így borítékolható volt, hogy nem a tegnapi eredmények döntenek majd a rajtsorrendről ? adta hírül a WCC.

Talmácsi is kesztyűt húzott, bal kezére jóval nagyobbat a megszokottnál, és igyekezett minél gyorsabb kört teljesíteni. A motorerővel nem volt gond, viszont a beállításokkal igen. Folyton ?összecsuklott? az Aprilia eleje, nem fordult jól és a tapadás sem volt megfelelő. Az orvoslásra kipróbálták a nagyobb kerekeket, ezzel azonban még rosszabb lett a helyzet, így hiába próbált az utolsó körében javítani Talmácsi, ismét elcsúszott. Szerencsére most nem sérült meg, viszont a 16. helyen zárt, ami holnap a 4. sort jelenti majd. A második időmérő eredménye, a rajtsorrend: 1. Espargaro 1.50.475, 2. Di Meglio 1.50.844, 3. Bradl 1.50.878? 16. Talmácsi 1.52.170.

A szabadedzést követően megkezdtek Talmánál egy speciális terápiát, melynek célja a gyulladás csökkentése és a fájdalom csillapítása. Ezt a verseny előtt még kétszer megismétlik, majd érzéstelenítéssel áll rajthoz, mert az nem kérdés, hogy Gábor rajthoz akar állni. ? Úgy látszik ez egy ilyen hétvége. Dolgoznunk kell még a beállításokon, melynél a plusz cél az, hogy olyan megoldást találjunk, ami nem terheli annyira a törött kezemet. Nem lesz könnyű verseny, de igyekszem kihozni belőle a legtöbbet ? nyilatkozta az időmérés után.

Meglepetés az Olasz Nagydíjon

A Formula?1 korábbi világbajnokai nem kerültek az első tíz közé a tegnap délutáni időmérő edzésen. Az első és negyedik rajtkockáról Vettel és Bourdais (Toro Rosso-Ferrari), a másodikról Kovaleinen (McLaren-Mercedes), a harmadikról Webber (Red Bull-Renault) indulhat. Rajt ma délután 2-kor.

Kiütés Angyalföldön

Nem sikerült a fővárosi kirándulás a paksiaknak. Atomváros csapata a Fáy utcában 5:0-ra kapott ki a Vasastól. Siófok jobban járt, mert csak 3:0-ra kapott ki Kecskeméten. A ZTE Diósgyőrben 2:1-re, míg Nyíregyháza Kaposváron 1:0-ra kapott ki. Győr a Hungária körútról egy ponttal 1:1-es döntetlennel tért haza, míg a Fehérvár 2:1-re verte a Honvédet Kispesten. A hetedik forduló utolsó összecsapására ma este fél 6-ra az Újpest a szomszédos Rákospalotára látogat.

Szóljon hozzá!