ZETApress

hírportál

Talma Iannone motorján

Ugyan a magyar világbajnok idén nem tagja a MotoGP mezőnyének, a csapatok, a szakemberek nem feledkeztek meg róla. Négy futamot követően az istállók folyamatosan dolgoznak, fejlesztenek, tesztelnek. Így tett Andrea Iannone alakulata is ? tudatta a Talmácsi Média.

A Speed Master Team és az Ioda Racing zárt kapus, kétnapos privát tesztet szervezett a brnói pályára. Talmácsi Gábor jelenleg is remek kapcsolatot ápol Tommaso Raponival (Iannone főmérnökével), Giampiero Sacchival (Ioda Racing csapatfőnökével) és Massimo Branchinivel (az Ioda Racing futómű specialistájával), akiktől meghívást kapott a tesztre, hogy szakmai meglátásaival segítse a munkát, így kedden este Brnóba utazott.

Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy én is részt vehettem a teszten. Jó volt látni a munkát, a sürgést-forgást a boxban és bár furcsa volt kívülről szemlélni a történteket, a csapatok kikérték szakmai véleményemet, amikkel igyekeztem maximálisan a segítségükre lenni. Iannone és édesapja nagylelkűségükről tettek tanúbizonyságot, amikor felajánlották, hogy próbáljam ki Andrea motorját. Nem kellett kétszer mondani. Visszaérve a boxba, rögtön megosztottam a tapasztalataimat a csapattal, amik egybevágtak azzal, amit Andrea is érez motorozás közben. Fantasztikus volt újra világbajnoki technikán ülni. Sok információra tettem szert, ami ebben az időszakban kifejezetten jól jön, hiszen jelenleg is a jövőm építésén dolgozom ? mondta Talmácsi Gábor.

A Bumeráng Talmával motorozik

Egy nagy közös motorozással ünnepli ma reggel a Bumeráng a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor 30. születésnapját. Nem volt még arra példa, hogy civilek, egy rádió hallgatói a gyorsasági motorozás világbajnokával száguldhassanak egy Honda CBR 600-on. Ezt az élményt teszi lehetővé reggel 6 és 9 óra között a helyszíni játék nyerteseinek a soroksári Auchan parkolójában a Bumeráng.

A szerencsés hallgatók száguldását ? hogyan reagálnak a a szélvészgyors tempóra vagy a két keréken történő gyorsulásra ? élőben is lehet majd hallani a NeoFM-en. Azután Boros, Bochkor és Voga, a NeoFM reggeli show-jának műsorvezetői is próbára teszik önmagukat egy Yamaha PW50-es kismotorral, megelőzve azokat a vállalkozó kedvű 6-14 éves gyerekeket, akik a parkolóban felállított szuperbiztos pályán húzzák majd a gázt részben az élvezet, részben a szülőknek megnyerhető 400 liter bioüzemanyag kedvéért. A négyszázadik E85-ös benzinkút megnyílásának alkalmából a gyártó 400 szelet tortával köszönti Talmát és Bumeráng ott felállított üvegstúdiója körül álló hallgatókat.

Szóljon hozzá!