ZETApress

hírportál

Futás Laciért

Az Újbuda és a Mogyi a klubcsapat bajnok. A XX. Tisza Triatlon keretében Tiszaújvárosban megrendezett PELLET Klubcsapat Országos Bajnokságon a hölgyeknél az UNIQA Team-Újbuda TC, a férfiaknál a Mogyi Baja-Pécs A végzett az élen ? tudtuk meg Szűcs Istvántól.

Az idei triatlon országos bajnokságok nyitányának ma Tiszaújváros adott otthont. A jubileumi XX. Tisza Triatlon első versenynapján, mely a Triatlon Tour első állomása is volt egyben, a PELLET Klubcsapat Országos Bajnokság mezőnye randevúzott a Gyógy- és Strandfürdőben. A házigazda TVK-Mali TK részvételi csúcsot regisztrálhatott, hiszen az eddigi 75-ös rekordhoz képest ezúttal 88 egység nevezett a viadalra.

Az elmúlt két évben megtapasztalt, szinte végig szakadó eső után kiérdemelték a résztvevők és rendezők a szombati kánikulai időjárást. Először az U?1-es korosztályos (1996-1999-es kcs.) sportolók kezdték meg két percenként a 350 méteres úszást, amit 8 km kerékpározás és 2 km futás követett. Az U?2-es korosztály (1992-1995-ös kcs.), a felnőttek és a szeniorok egy órával később, szintén két percenként indulva vágtak neki a számukra már megemelt, sprint táv (750 m, 20 km, 5 km) teljesítésére. A rajt sorrendet a tavalyi végeredmény alapján, de fordítva határozták meg.

Az elit kategóriás hölgyeknél tavaly a Győri Vízisport SE nyert, melynek két tagja, Szakály Zsuzsanna és Szakály Zsófia Tiszaújvárosba igazolt. Ez nagyot lendített a londoni olimpiai indulásáért küzdő Tóth Zsófia nevével fémjelzett tiszaújvárosi alakulaton, mely ezüstérmet harcolt ki. A TVK-Mali TK egységénél azonban közel egy perccel jobbnak bizonyult a a rendkívül összecsiszoltan és kiegyensúlyozottan teljesítő, Polonyiné Dr. Svéd Amelita vezette Uniqa Team-Újbuda TC is. A bronzot a Vanek Margit vezette Budaörsi TKE érdemelte ki ezen a napon.

Nyert a nevető harmadik

Az elit kategóriás férfiak küzdelmének egyik nagy kérdése az volt, hogy a hazai környezetben versenyző, Török Alfréd, Török Dániel, Benőcs Zoltán, Balogh Bence, Hankó Dávid összeállítású TVK-Mali vissza tud-e vágni a címvédő, alaposan megfiatalított Uniqa Team-Újbuda TC-nek, akik tavaly mindössze egy másodperccel bizonyultak jobbnak náluk. Nos a győzelmet, nevető harmadikként az idén remek formát mutató ifj. Faldum Gábor húzta Mogyi Baja-Pécs A érdemelte ki.

A Mogyi gárdája a legjobb úszó és kerékpáros idő után a futáson sem lassult le, így sikerük abszolút megérdemelt. A kilencszeres klubcsapat bajnok TVK-Mali TK örülhetett az ezüstéremnek, míg a bronz a tiszaújvárosiaktól mindössze 6 másodperccel elmaradó, Vanek Ákos irányította Budaörsi TKE együttesé lett. A bringázás második körére három főre csökkent, tavalyi bronzérmes DSC-DSI negyedikként zárt.

Köszönet a segítségért!

A klubcsapat ob utolsó célba érkezője után indult a Mozdulj Lacikáért! ? elnevezésű jótékonysági váltófutam, melynek célja: elősegíteni Benedek Lászlónak, a TVK-Mali Triatlon Klub fél éve közlekedési balesetet szenvedett sportolójának a mielőbbi felépülését. A folyamatos ápolás anyagi terhének enyhítéséért baráti kezdeményezésre megrendezett eseményen 3 fős csapatok nevezhettek minimum 1000 forintért, de mindenki pénztárcájának megfelelően fizethetett a jelentkezéskor. Az Újpesti Torna Egylet (ÚTE) névadó támogatójának, a Sonepar Magyarország Kft-nek a jóvoltából százezer forinttal nevezett, csakúgy, mint a TVK-Mali TK.

Az egyesületi verseny második és harmadik helyezettje, a Mogyi SE és Budaörsi TKE is felajánlotta pénzdíját erre a nemes célra. Az alkalmi és klubos váltók tagjai, illetve az egyéni indulók között ismert személyiségek, neves sportemberek, a rendezői stáb képviselői voltak. Nem utolsó sorban a klubcsapat ob szinte teljes mezőnye is vállalta a részvételt. Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke, Ughy Imre, a MOB-tagja, Pálffy Gábor, a TVK kommunikációs igazgatója, dr. Varga Béla vezető versenybíró és Tagscherer Imre háromszoros olimpikon biatlonos is megmozdult. A bringás depózásánál annyian voltunk, mint egy nagy verseny depózásánál. Fantasztikusan felemelő érzés volt az az összefogás, melyet a magyar triatlonosok társadalma tanúsított.

A futam nem verseny volt, hanem közös úszás (50 m), kerékpározás (4 km), vagy futás (500 m), Laciért. A kerékpáros pálya fordítóját Tiszaszederkényben, éppen Benedek Laciék háza előtt jelölték ki. Szem nem nagyon maradt szárazon, Lacika kint ült a ház előtt és nézte az érte sportolókat. Amennyiben valaki nem tudott indulni, de segíteni akart, megtehette azt egésznap, a versenyirodán kihelyezett gyűjtőláda igénybevételével.

Az a sok szeretet és biztatás, ami Laci felé áradt egészen biztosan sokat segít neki a gyógyulásban. A klubcsapat ob eredményhirdetése előtt a Benedek László Baráti Társaság képviselői jelentős összeget adtak át a Benedek-családnak, abban a reményben, hogy jövőre már Laci is ott lehet a Tisza Triatlonon! A díjátadásban közreműködött Braun Gábor, a névadó főszponzor PELLET képviselője, Székely Mózes MTSZ alelnök, Czencz Péter, az MTSZ főtitkára és Dr. Márkus Gábor.

Végeredmények

Elit nők: 1. Uniqa Team-Újbuda TC (Dudás Eszter, Takács Anna, Polonyiné dr. Svéd Amelita, Horváth Zsanett) 1:05:27 óra, 2. TVK-Mali TK (Tóth Zsófia, Szakály Zsuzsanna, Szakály Zsófia, Vizi Viktória) 1:06:21, 3. Budaörsi TKE (Vanek Margit, Fuchs Renáta, Szabó Adrienn, Szalay Szandra) 1: 07:50.

Elit férfiak: 1. Mogyi Baja-Pécs A (Bajai Péter, Ifj. Faldum Gábor, Nógrádi Tamás, Végvári Dávid, Flander Márton) 55:20 perc, 2. TVK-Mali TK (Török Dániel, Török Alfréd, Benőcs Zoltán, Hankó Dávid, Balogh Bence) 56:22, 3. Budaörsi TKE A (Vanek Ákos, Borsányi Dániel, Tóth Tamás, Kovács Gábor, Szakács Milán) 56:28.

Abszolút egyesületi: 1. TVK-Mali TK 57 pont, 2. Mogyi Baja SE 39 pont, 3. Budaörsi TK 35 pont, 4. Uniqa Team-Újbuda TC 34 pont, 5. Debrecen-DSI 14 pont, 6. Titán TC 14 pont.

Folytatás egyéniben

A XX. Tisza Triatlon holnapi folytatásában a PELLET gyermek, serdülő és sprint ranglistaverseny vár a résztvevőkre, mely a Triatlon Tour egyéni 1. fordulója is egyben. Reggel 9 órakor indul a nagyüzem, ekkor az újonc 1-es korcsoportos fiúk kezdhetik az úszást. Az utánpótlás korosztályok küzdelmei után 12:05 órakor lesz az elit férfi rajt, míg az elit női mezőny tagjai 15:05 órakor kezdik a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló erőpróbát. A várhatóan ötszáznál is több sportolót felvonultató egyéni versenyben szintén nagyon színvonalas küzdelmekre lehet számítani.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pocsai nyerte az 1. fordulót | ZETApress

Szóljon hozzá!