ZETApress

hírportál

Talma san marinói diadala

A Misano-i versenyhétvége nem csak jól indult, hanem remekül is zárult Talmácsi Gábor számára. Mindkét pénteki és szombati edzést megnyerte, majd nagyszerű versenyzéssel meg sem állt a dobogó legfelső fokáig ? adta hírül a WCC.

A 23 körös versenyt a pole pozícióból kezdte. Jól rajtolt és már a második kanyarban elsőként fordult. Csupán egyszer esett vissza a 2. helyre, de gyorsan visszaállt az élre, hiszen ma láthatóan ő volt a leggyorsabb a pályán. Talma és Smith mögött komoly csatározások folytak, melyeknek aktív résztvevője volt többek között Corsi, Di Meglio, Bradl. Utóbbi két versenyzőnek nem sikerült befejezni a futamot, így pont nélkül maradtak, Corsi a 3. helyen ért célba.

Talmácsi futamgyőzelmével 25 pontot faragott hátrányából. Jelenleg a 3. helyen áll az összetettben, 11 ponttal lemaradva Corsitól és 39-cel Di Meglio-tól. Végeredmény: TALMÁCSI GÁBOR 40.03.679, Bradley Smith 40.09.081, Simone Corsi 40.18.067. VB pontállás: Mike Di Meglio 186 pont, Simone Corsi 158 pont, TALMÁCSI GÁBOR 147 pont.

Nagyon boldog vagyok, hogy a jó kezdés után a versenyen is minden rendben volt és sikerült győznöm. A nagy meleg miatt nehéz volt koncentrálni, egy pillanatra el is vesztettem a kellő figyelmet és kettes fokozat helyett egyesbe váltottam vissza. Megcsúsztam, de nem ijedtem meg. Tudtam, hogy gyorsabb vagyok Bradley-nél és ki kell, hozzam a maximumot, hogy versenyben maradjak. A győzelemmel közelebb kerültem Di Megliohoz, 39 pontra faragtam a hátrányt. Nagyon jó beállításokat találtunk a hétvégén és biztos vagyok abban, hogy ezek jók lesznek alapnak a következő versenyekre is ? mondta a boldog nyertes a sajtótájékoztatón.

Szóljon hozzá!