ZETApress

hírportál

II. UNIQA Balaton Regatta Balatonföldváron

Első alkalommal mérkőzik meg a II. UNIQA Balaton Regatta túravitorlás sorozat teljes mezőnye a WWF ? The Explorer Zöld Regattán, amellyel a rendezők a környezettudatos gondolkodásra szeretnék felhívni a figyelmet. A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete és a The Explorer ismeretterjesztő magazin által támogatott futamnak Balatonföldvár ad otthont, ahol mindhárom Yardstick osztályban komoly versenyre számíthatunk, hiszen a ponttáblázat a bajnokság vége felé egyre szorosabbá válik.

Egyedülálló kezdeményezéssel rukkoltak elő a II. UNIQA Balaton Regatta szervezői, hiszen a túravitorlás sorozat idei utolsó előtti állomásán a teljes mezőny az I. WWF ? The Explorer Zöld Regatta díjáért versenyez majd. Bár a futam sportértéke is nagyon erős lesz, ezen a versenyen minden rajthoz álló csak nyerhet, hiszen a cél a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése.

Az I. WWF ? The Explorer Zöld Regatta célja, hogy a résztvevők a sport segítségével együttes erővel hívják fel a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára úgy a gazdasági és társadalmi szektorban, mint a magánéletben és a sportban, és egy valóban környezetbarát verseny keretében mérjék össze erejüket, ahol külön figyelmet szentelünk az általunk termelt hulladék újrahasznosítására is ? mondta dr Palkó Zsolt, a verseny főszervezője.

I. WWF ? The Explorer Zöld Regatta

A verseny szombaton 11 órakor rajtol a Balatoni Hajózási Zrt (BH Zrt) balatonföldvári kikötője elől, majd az irányt a Sajkodi-öböl felé veszi a mezőny, ahol a kihelyezett bóját megkerülve az akali kikötő felé fordul, és innen tér vissza a balatonföldvári kikötőbe. A verseny érdekessége lesz, hogy a II UNIQA Balaton Regatta szabályai szerinti nyolcfutamos sorozatban csak a legjobb öt eredményt értékelik, így már a siófoki futam után megkezdték a versenyzők a mínuszolást.

Yardstick I osztályban ennek köszönhetően Kepi átvette a vezetést Kacor előtt, de közöttük mindössze két pont a különbség. Sőt egy komolyabb hajrával még az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi harmadik helyezett Madárka is beleszólhat a bajnoki címért folyó versenybe, hiszen mindössze nyolc ponttal van lemaradva az első helytől. Szintén szoros az állás Yardstick II-ben, ahol Kisvacak öt ponttal vezet Sarah With Love előtt. De a harmadik és a hatodik helyezett hajók között is mindössze nyolc pont a különbség.

A legkomolyabb helyzet azonban továbbra is Yardstick III-ban alakult ki. Itt Four Sails és Dudu holtversenyben állnak az élen, akik mögött mindössze két ponttal van lemaradva, a harmadik helyen szintén holtversenyben osztozó Bátor és Soczi.

A II. UNIQA Balaton Regatta mezőnye ezúttal is vendégül lát egy szakmai versenyt, az I. Ingatlan Regattát, ahol az ingatlan szakma képviselői vehetnek részt egy jó hangulatú, kötetlen rendezvényen mérhetik össze vitorlázó tudásukat, amelyen a sport és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése mellett kellemes környezetben köthetik szorosabbra a szakmai kapcsolatokat.

A média munkatársait szombaton reggel 8 órától várják a BH Zrt. balatonföldvári kikötőjében felállított UNIQA nevezési sátorban, ahol minden információt megkaphatnak a versennyel kapcsolatban. A versenyt két média/VIP hajóról tekinthetik meg, melyek fél 11 körül futnak ki a balatonföldvári kikötőből.

Szóljon hozzá!