ZETApress

hírportál

Gitárszólók evezőkön

Felpörög a kampány és indul a jegyértékesítés. 97 nappal a MOL Világbajnokság rajtja előtt országszerte indul a kajak-kenu rock&roll és május 15-én elkezdődik a szurkolói jegyek értékesítése is ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón, az A38-as Rendezvényhajón.

A legdrágább belépőkre már annyi igény érkezett, hogy azok várhatóan néhány napon belül elkelnek. Eldördült a startpisztoly, indul a kajak-kenu rock&roll, vagyis a MOL Kajak-kenu Világbajnokságot felvezető kampány és kezdődik a jegyértékesítés is hétfőn az IBUSZ irodákban, valamint a világbajnokság saját weboldalán, az interneten.

Még sem Magyarországon, sem a világon nem szerveztek ennyire jelentős kajak-kenu versenyt, mint amilyen az idei olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz. Egyre komolyabb harc folyik az olimpiai indulási jogért, hiszen több mint 150 országban űzik a gyorsasági kajak-kenut, ebből 90 nemzeti itt lesz Szegeden! ? mondta Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki a sajtótájékoztatón megköszönte a névadó szponzor anyagi és erkölcsi támogatását is.

Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, a kajak-kenu rock&roll elnevezésű kampány alkalmas arra, hogy olyanok érdeklődését is felkeltse az ország legsikeresebb sportága iránt, akiket eddig kevésbé érdekelt. ? A MOL is arra törekszik, hogy egyre többen ismerjék a vállalatot. Azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a MOL nemcsak egy benzinkúthálózatot üzemeltető cég, hanem egy olyan nemzetközi vállalat, amelyik üzleti tevékenységét és társadalmi felelősség vállalását tekintve is hosszú távon gondolkodik. Segítségünkkel az ország megismerheti és átélheti a kajak-kenu sportág sikereit, amelynek így mi is a részeseivé válunk ? mondta Pánczél Andrea.

Rock&roll tempóban pörögnek a világbajnokság előkészületei, jövő héten kezdődik a Maty-éren a pálya korszerűsítése, reményeink szerint minden kész lesz augusztusra ? mondta Schmidt Gábor, a szervezőbizottság elnöke, aki hozzátette, nagyon nagy eredménynek tartja, hogy a magyar állam és Szeged városa is minden rendelkezésre álló eszközzel segíti az előkészületeket.

Vaskuti István, az ICF első alelnöke megemlítette, hogy az olimpiai program változása miatt minden döntő futamba való bejutásért hatalmas harc várható. Moszkva kenus olimpiai bajnoka arról is beszélt, hogy a többezres versenyzői létszám miatt hatalmas a felelőssége a magyar szervezőknek, de a nemzetközi szövetség biztos benne, hogy a világbajnokság lebonyolítása sikeres lesz. Storcz Botond szövetségi kapitány a múlt hétvégi kajak-kenu válogatóval és a jövő heti racicei világkupával kapcsolatban válaszolt az újságírók kérdéseire.

A kajak-kenu rock&roll kampány plakátjai Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila főszereplésével a napokban kerülnek ki az utcára. A rocker-fiúkat gitártudásukról kérdeztem. Zoli elmondta, hogy kisgyermekként csak egy seprőn pengetett. Attilától megtudtam, hogy ő is seprűn kezdte, de később igazi húrok közé csapott. Igaz, a hangszert aztán hamar a kenulapátra cserélte, de Zolinál azért valamivel jobban játszik. Mivel Kati nem volt a hajón, a plakátlányt nem kérdezhettem meg zenészmúltjáról.

A tájékoztatóra nagyszámú érdeklődő gyűlt össze, melyet szinte mindegyik előadó megjegyzett. Akadtak, akik épp végszóra érkeztek, amely szintén nagyon találó volt. ? Lehetőség van egyéni interjúk készítésére is ? mondta Németh Balázs moderátor, majd véletlenül, vagy akarva így folytatta: ? aki viszont ebédelni jött, annak jó étvágyat kívánok! ? A hallgatókat elnézve többségük tényleg csak ezért jött a hajóra.

Szóljon hozzá!