ZETApress

hírportál

Mozdulj, Ország!

Moccanj te is a Coca-Cola Testébresztő FitWeek-en! Egy jeggyel több, mint száz fitnesztermet lehet kipróbálni! Megint eljött az idő, hogy jól átmozgassuk magunkat ? tudta meg Lantai József délutáni sajtótájékoztatójukon.

Aki még nem tudja, hogy melyik a számára legmegfelelőbb edzésmód, most szinte mindet kipróbálhatja. Május 7-e és 15-e között a Wellonline ismét, immár 7. alkalommal rendezi meg a Fitnesztermek Hete rendezvényt, a Coca-Cola Testébresztő FitWeek-et! A Wellonline hazánk legjelentősebb body & mind típusú rendezvényeinek szervezője. Rendezvényeiket a wellness filozófia szellemében igyekeznek megszervezni.

A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az egészséges életmód egyik alapja a rendszeres mozgás. A szervezők fontosnak tartják a különböző mozgásformák, trendek bemutatását, és nem csak Budapesten, hanem országszerte. ? A rendezvényen egyetlen, 1500 forintos belépő megvásárlásával több, mint száz fitnesztermet lehet meglátogatni az esemény ideje alatt! Nem csupán a hagyományos edző-, de a jóga- és pilates termek is nyitva állnak a közönség előtt, sőt idén először az ún. Speedfitness stúdiók is kapcsolódtak a Fitnesztermek Hetéhez. Már hagyományosan Budapesten kívül, országszerte a nagyvárosokban is felkereshetik a munkahelyhez, vagy az otthonhoz közeli termeket, vagy azokat a helyeket, amelyekbe eddig csak vágyakoztak. Megfigyelhető, hogy az elmúlt években átformálódott a fitnesztermek közönsége: nem csak testépítők, élsportolók, hanem mozogni vágyó átlagemberek, üzletemberek, urak és hölgyek veszik igénybe a fitnesztermek szolgáltatásait ? mondta Valicskó Ferenc főszervező.

A Fitnesztermek Hete rendezvény arca egy elismert és közkedvelt személyiség, a hatszoros aerobic világbajnok, Katus Attila. A sportoló azért állt a program mögé, mert szerinte ez egy jó alkalom, hogy azok az emberek is bemerjék tenni a lábukat az edzőtermekbe, akik eddig esetleg úgy gondolták, hogy ?nem odavalóak?. ? Be szeretnénk bizonyítani, hogy a testmozgásban igenis mindenki megtalálhatja azt a formát, amely illik a stílusához, edzettségéhez, egészségügyi állapotához. A mozgás örömforrás és bizonyítottan kedvező hatással van az egészségre. Sosem késő elkezdeni! ? véli Katus Attila, a Coca-Cola Magyarország Testébresztő Programjának nagykövete.

Hazánkban a lakosság csupán 1%-a jár fitnesztermekbe, szemben az európai átlaggal, amely ennek többszöröse. Az okok közt kiemelnénk az ismeretek hiányát, illetve a prekoncepciók által épült gátlásokat. ? A mozgást gyerekkorban érdemes elkezdeni, 20 évvel ezelőtt még csak egy túlsúlyos gyermek volt egy osztályban, ma már minden második gyermek túlsúlyos. Felnőttkorban is van megoldás, csak szakszerű segítséggel kell elkezdeni a testmozgást. Sokakban él egy korlát, amely meggátolja az embereket abban, hogy rendszeresen mozogjanak, gyakran nem valódi fizikai akadály, inkább csak a gondolkodásmódból fakad. A mozgás általános gyógyszer. Rengeteg betegség megelőzhető, vagy meggyógyítható a mozgással ? mondta Katus Attila.

A sajtótájékoztató meghívott vendége volt Zsidek László ?Ízvadász?. A helyes táplálkozás mellett hangsúlyozta a mozgás szükségét 40 év felett is. Nem csak az egészség, hanem a kellemes, jóérzés miatt is fontos az edzés. Ausztráliából hazatérve csodálattal mesélte, az ottani fitnesztermek korosztályos összetételét. Elmondása szerint nem ritkák a nyolcvan éven felüli látogatók sem. Hétvégente az egész ország kivonul a tengerpartra, sportolnak, piknikeznek.

94 éves ismerőse még rendszeresen járt uszodába. ? Úgy gondolom, hogy nekünk is van egy Dunapartunk, Balatonunk, vannak fitnesztermeink, a lehetőségek adottak, csak el kell kezdeni a rendszeres mozgást, és nem fogjuk tudni abbahagyni! ? véli az Ízvadász.

A rendezvény országos. Budapestre és a nagyvárosokra koncentrál, de még bármelyik város bekapcsolódhat, ha egy településről legalább 3 terem csatlakozik. A szervezők fontosnak tartják, hogy a látogatónak legyen lehetősége helyben, több termet is összehasonlítani. Mosolyogva búcsúztunk el a sajtótájékoztató után ? miként a fotón is látható a vidámság ? megfogadva, hogy holnaptól új életet kezdünk! Ne hasra gyúrjunk, és ne úgy nézzünk ki, mint egy ORSI virsli, hanem Mozgás! ? legyen a szlogen: Sosem késő elkezdeni!

Szóljon hozzá!