ZETApress

hírportál

Az idei legszorosabb befutó

Az idei szezon legszorosabb befutójával ért véget a II. UNIQA Balaton Regatta ötödik fordulója, Siófokon. A Capella két perc előnnyel ért célba elsőként. A második helyért az utolsó pillanatig szoros verseny folyt, amelyben a BMW Sailing Team három másodperccel jobbnak bizonyult az NJL-nél. A magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők számára kiírt I. UNIQA Autós Regattát a BMW Magyarország Kft-csapata nyerte, az Ivanics Kft budapesti és székesfehérvári csapatai előtt.

Kiváló szélben, kellemes napsütésben zajlott az II. UNIQA Balaton Regatta ötödik futama, Siófokon, amelyen 81 hajó állt rajthoz. Hajnalban, a viharos erejű szél még a verseny megrendezését is veszélyeztette, de reggelre már kellőképpen csillapodott. A 11 órás rajtra pedig kiváló vitorlázó idővé enyhült.

A két pálya közül Dániel Gábor versenyigazgató, a hosszabb B-t választotta, amelyen a versenyzőknek a siófoki kikötőtől a tihanyi hajózási útvonalig terjedő 9 km-es szakaszt kellett megtenni oda-vissza. A mezőny 3 Beaufort-os szélben rajtolt, ami a futam közben egy kicsit csillapodott, de a befutóra megint beerősödött. Tihany felé kreutzoltak (cirkáltak) a hajók, a visszafelé utat 3/4 széllel spinakkerrel (hátszélvitorlával) tették meg.

Az abszolút befutási sorrend nagyon izgalmasan alakult. Sokáig a BMW Sailing Team állt az élen, de nem sokkal a cél előtt fordult a kocka, és a Capella vette át a vezetést. A végig egy bolyban lévő élmezőnyből a Capella csak egy picit tudott ellépni és két perc előnnyel elsőnek futott be. A második-negyedik helyezést szinte célfotó döntötte el. A BMW Sailing Team egy orrhosszal, három másodperccel az NJL előtt futott be, amelyet tíz másodperccel követett a Paquita.

A három Yardstick osztályban szintén szoros és olykor meglepő eredmény született. Yardstick I-ben a korábbi futamok Kacor, Kepi párversenye most elmaradt, és Széltoló nyert Flora és Madárka előtt. Yardstick II-ben viszont a bajnokság két éllovasa végzett az élen. Ezúttal a Sarah With Love nyert a Kisvacak előtt. A harmadik pedig az Aquarius lett. Yardstick III-ban a Dudu nyert, a Belotti és a Bátor előtt.

Nagy sikerrel zárult a magyarországi autóimportőrök és márkakereskedők számára megrendezett I. UNIQA Autós Regatta is, amelynek a mezőnye a II. UNIQA Balaton Regatta bajnokság résztvevőivel közös versenyen, de külön értékelve vettek részt. A győzelmet a BMW Magyarország Kft. szerezte meg a Ford és a Volvo márkákat képviselő Ivanics Kft budapesti és székesfehérvári csapatai előtt.

A negyedik helyet a Porsche Hungária Kft Audi márkaképviselete szerezte meg, míg az ötödik, hatodik helyen a Kia Motors Hungária Kft. két csapata futott be. A túravitorlás versenyt követően a résztvevők az I. Seiko Sportura gokart és I. Sandlander kerékcsere versenyen is összemérhették tudásukat. A II. UNIQA Balaton Regatta következő futamát augusztus 30-án rendezik Balatonföldváron.

A 7. (siófoki) futam végeredménye

ABSZOLÚT BEFUTÁSI SORREND: 1. Capella 1:38:05, 2. BMW Sailing Team 1:41:49, 3. NJL 1:41:52, 4. Paquita 1:42:02, 5. Sabrata 1:44:53, 6. Carrera 1:46:30.

YARDSTICK I: 1. Széltoló, 2. Flora, 3. Madárka, 4. Carrera, 5. Kepi, 6. NJL.

YARDSTICK II: 1. Sarah With Love, 2. Kisvacak, 3. Aquarius, 4. Dolce Vita, 5. Flipper, 6. Ogre.

YARDSTICK III: 1. Dudu, 2. Belotti, 3. Bátor, 4. Four Sails, 5. Soczi, 6. Pepper.

I. UNIQA Autós Regatta végeredménye: 1. BMW Magyarország Kft., 2. Ivanics Kft. Budapest, 3. Ivanics Kft. Székesfehérvár, 4. Porsche Hungária Kft ? Audi márkaképviselet, 5. Kia Motors Hungária Kft., 6. Kia Motors Hungária Kft. II.

Szóljon hozzá!