ZETApress

hírportál

Online közvetítés az Olimpiáról

A május végén indult Telesport.hu megkezdte a visszaszámlálást. A holnap kezdődő pekingi nyári játékok ideje alatt óriási érdeklődésre számítanak az oldal szerkesztői, akik olimpiai különszámmal is készültek, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Mint az köztudott, a Magyar Televízió mindkét csatornáján folyamatosan tájékoztat a világ legrangosabb sporteseményéről. A 29. nyári olimpiai játékokról szóló napi 15 órányi műsor azonban nem csak az m1 és az m2 csatornán kísérhető figyelemmel. Az MTV ugyanis Magyarországon egyedüliként jogosult az internetes online közvetítésre, így a harmadik csatornáján is láthatóak lesznek a közvetítések és a beszámolók.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos közleményben tájékoztatott arról, hogy a You Tube oldalán indítja el olimpiai videó csatornáját. Az itt publikált tartalmakat viszont csak azokban az országokban láthatják a nézők, ahová a NOB nem adta el az online közvetítési jogokat ? tehát Magyarország nem tartozik közéjük.

A Telesport.hu felkészült a sportrajongó netezők fogadására

A Telesport.hu portálnak már a nyár elején zajló foci EB idején is rengeteg látogatója volt, hiszen összesen több mint hétszázezren tekintették meg a sportesemények híradásait. Volt olyan meccs, amelyet élőben stadionnyi, azaz 13 ezer-kétszáz egyidejű szurkoló követett nyomon ? ez egyben magyarországi csúcs is volt. Most a júniusi eredményt megdönteni készül a Telesport.hu. Az olimpiai közvetítések során még több látogatóval számolnak, ezért újabb fejlesztésekkel készült a stáb.

Holnaptól tíz gigabyte sávszélességen és tíz videó szerveren biztosítják az adatforgalmat a Carnation szakemberei. Ez azt jelenti, hogy akár negyvenezer konkurens (azonos idejű) videó nézőt is ki tudnak szolgálni. A közvetítések élőben is nézhetők, de a site Video On Demand szolgáltatást is biztosít, azaz a programok igény szerint visszakereshetők lesznek.

A kibővített oldal egyébként naponta 120-140 ezer egyedi látogatót vár a legfrissebb hírekkel, tudósításokkal, információkkal, valamint a Telesport kommentátorainak publicisztikáival. Az Eseménynaptárban nemcsak a sportágakra és közvetítések időpontjára lehet rákeresni, de közvetlenül megtalálhatók lesznek a sportágak napi aktualitásai is. Az oldalról nem maradhat le a képes beszámoló sem. Jogtiszta képgalériákban böngészhetnek az érdeklődők, hogy állóképeken is gyönyörködhessenek a legszebb és legdrámaibb pillanatokban.

Szóljon hozzá!