ZETApress

hírportál

Szomjazunk a sikerre!

Gergely István lesz Nagy Viktor helyett a második számú kapus Szécsi Zoltán mellett Pekingben, míg a mezőnyjátékosok megegyeznek a Eb-n harmadik helyet kivívó fiúkkal ? tudtuk meg Kemény Dénes szövetségi kapitánytól a koradélutáni sajtótájékoztatón. A bejelentésre a Széchy Tamás Uszodában, a hétvégi Unicum Kupa beharangozó sajtótájékoztatóján került sor.

1995-től immár 13-ik alkalommal csobbannak vízbe július végén fiaink, hogy a Zwack Nyrt. szponzorálta versenyen négy válogatott közül a legjobb helyet érhessék el. 2000-ben és 2004-ben kupagyőztesként utaztak a Sidney-i és Athéni Olimpiára, s mindkettőről aranyéremmel tértek haza. Szeretnék folytatni a hagyományt. S hogy a négy évivel ellentétben miért nem a kupa után hirdetette ki az olimpiai keretet Kemény Dénes kapitány? Mert a NOB szabályai szerint erre ma járt le a határidő. (Más kérdés, hogy a női kézilabdaválogatott összetételét is csak a jövő héten hagyja jóvá a szakvezetés, de az már csak egy szárazföldi labdajáték.)

Pénteken és szombatos este 7-kor játszanak Németország, majd Horvátország ellen, míg a vasárnapi záró meccsen az oroszokkal csapnak össze délután 1 órakor. Pénteken és szombaton este fél 6-kor az orosz-horvát és német-orosz, míg vasárnap délelőtt fél 12-kor a horvát-német összecsapásokra kerül sor.

Most ejtsünk néhány szót a hétvégi ellenfelekről is. A németek figyelemreméltó szívóssággal törekszenek a világ élvonalába. Egyre többet játszanak a legjobbakkal, s az eredményeik őket igazolják. A horvátok a tavalyi, melbourne-i vb győztesei. Az idei Eb-n csak a hosszabbításban tudtuk legyőzni őket a bronzmeccsen, így most visszavágásra vágynak. Leginkább az oroszok akarnak a hétvégén bizonyítani ellenünk, mert gyakori olimpiai döntőbeli ellenfeleink idén ott sem lesznek Pekingben.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Hazai sikerek a nyitófordulóban
  2. ZETApress » Csak sikerült a triplázás!

Szóljon hozzá!