ZETApress

hírportál

Székesfehérvári AKTIV

Márciusban Székesfehérvár nyolc általános iskolájában rendezett atlétikai versenyeket az ARAK Atlétikai Utánpótlás Központ. Az AKTIV névre keresztelt versenysorozat immár harmadik alkalommal, közel 1000 kisiskolást mozgatott meg.

Az Alba Regia Atlétikai Klub népszerű helyi kezdeményezése az atlétika versenyszámainak megismertetését és a tehetséges fiatalok kiválasztását tűzte ki célul. A tavalyihoz képest immár speciálisabb, több felkészülést és ügyességet igénylő faladatok továbbra is látványos küzdelmeket hoztak.

Az iskolák tornatermeiben a már megszokott rendszer szerint, 1-6 évfolyamokon mérték össze tudásukat a párhuzamos osztályok 4 fiú és 4 lány alkotta váltói. A sprint- és gátfutás, a szökdelés valamint kislabda-hajítás és medicinlabda-vetés versenyszámokat sor- és váltóverseny formában bonyolították le a szervezők.

Évfolyamonként a továbbjutó osztályok április 16-án immár a Sóstói Stadion atlétika pályáján vívják a városi döntőt, amelyre az elmúlt döntők tapasztalatai alapján ismét sok néző lesz kíváncsi. Az AKTIV programban szereplő iskolák köre is bővült. A Felsővárosi, Hétvezér, István Király, Kossuth Lajos, Széna Téri és Tóvárosi Általános Iskolák mellett a Zentai Úti Általános Iskola is csatlakozott a versenysorozathoz, így összesen 124 osztály, közel 1000 tanulója versenyzett idén tavasszal.

A rövid múltú tehetségkutató máris komoly eredményekkel büszkélkedhet. A tavaly még a versenysorozatban is szereplő Szabó Dániel (István Király Általános Iskola) meghívót kapott a Törökországba utazó serdülő válogatottba, melyet az iskolai forduló alkalmával vehetett át. Bővebb információk a versenyről weboldalukon található.

Az AKTIV Program főszponzora az E.ON Hungária Zrt, támogatói pedig Székesfehérvár MJV Önkormányzata valamint a Nemzeti Sport Intézet. A versenyeken részt vevő gyerekek folyadékpótlásáról az AquaGold Kft. gondoskodik, míg a díjazásban a Pillantás Kft, a WINK termékek magyarországi forgalmazója segíti az ARAK-ot ? tudatta az NSI.

Szóljon hozzá!