ZETApress

hírportál

Nem játszik a Vasas a Fradival

Utolsó előtti helyünk a labdarúgó bajnokságban azt jelenti, hogy még nem vagyunk elég érettek az NB I-es tagságra. Tudomásul vesszük, hogy az NB II-ben kell szerepelnünk, de azt szeretnénk, ha a Ferencváros is ott játszana velünk, mivel nem teljesítette az első osztály részvételi feltételeit, nyilatkozta a Vasas egyik vezetője másfél héttel ezelőtt. Kedden megkapták erre a lehetőséget az angyalföldiek, mert a Fradit visszasorolta az MLSZ illetékes bizottsága a II. osztályba, mégsem éltek vele. Jobbik kiesőként két óra gondolkozási idő után elfogadták a Ferencváros helyett az I. osztályban való szereplés lehetőségét. Eszükbe sem jutott, hogy a rosszabbik kiesőnek, a Pápának adják tovább az élvonalbeli játékjogot.

Péntek este Vácott a két újonc csatájával, a Paks 2:0-s győzelmével megkezdődött az élvonalban a bajnokság. A tévénézőknek egyelőre a Duna TV péntek esti közvetítéseivel kell beérniük, mert az RTL Klub már nem közvetíti vasárnaponként a mérkőzéseket. A négy játéknapra széthúzott első fordulóban a már említett Vasas szombaton Kaposváron nyert 1:0-ra, a Debrecen 2:1-re verte otthon a pécsieket, míg a Honvéd Győrött kapott ki 2:0-ra. A kispestiek a Bozsik Stadion felújítása miatt osszel Csepelen rendezik hazai mérkőzéseiket. Az MTK 4:0-ra verte a REAC-ot a Hungária körúton.

Az Újpest vasárnap Diósgyőrben 1:0-ra kikapott. Bizonytalan még a lilák játéka ősszel pályaválasztóként, mivel egy tavaszi botrány miatt a Megyeri úton nem játszhatnak. Szóba került, hogy november végéig Vácra költöznek ? ezért kértek ellentétes sorsolást a Duna-partiakkal ?, de lehet, hogy mégis Zuglót, a Népstadiont választják. Mivel tavasszal Pesten ütötték meg Bede bírót a szurkolók, és a Népstadion előtt volt gondja a meccsük után a sajtófotósoknak a rendőrökkel, talán mégis célszerűbb lenne Vácot választani!

A tegnap esti dunántúli rangadón Tatabányán a Sopron 2:0-ra kikapott. Ma este Fehérváron kerül sor a forduló utolsó összecsapására, ahová a Zalaegerszeg látogat. Az NB II-ben csak két hét múlva kezdődnek a küzdelmek. Az odasorolt Ferencváros az első fordulóban a Jászapátit fogadja az Üllői úton. A kérdés már csak az, hogy az NB II-es vidéki mérkőzésein milyen biztonsági követelményeket támasztanak majd a hatóságok a zöld-fehér kemény mag megfékezésére?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megemlékeztek Szusza Ferencről

Szóljon hozzá!