ZETApress

hírportál

Beváltották a reményeket

Juhász Adrián duplázott a tavaszi hosszú távún ? tudatta a MESZ Kommunikáció. A Soroksári Duna-ágban szombaton, 21 klub versenyzőinek nevezésével rendezték az első idei evezős versenyt.

A hat kilométeres tavaszi hosszú távú regattán a nyolc A-válogatott kerettag a várakozásoknak megfelelően az élen végzett. Juhász Adrián kétszer is a dobogó tetejére állhatott. A férfi kormányos nélküli kettesek versenyében (FF2-) a tiszai Simon Béla, Juhász Adrián kettős (edzőjük Molnár Dezső) fölényesen nyerte futamát.

A két fiú nem elégedett meg ezzel a teljesítménnyel, férfi normál egypárevezősben (FF1x) is elindult, ahol Juhász Adrián ismét az első helyen ért célba, megelőzve a csepeli Széll Domonkost és a Budapest Evezős Egylet versenyzőjét, Elekes Szilvesztert.

A férfi könnyűsúlyú egypárevezősök futamában a vb-bronzérmes, váci Galambos Péter győzött, mögötte mindössze három másodperccel lemaradva második a bajai Varga Tamás (a csapat edzője Rapcsák Károly), akivel együtt készülnek könnyűsúlyú kétpárevezősben az idei kvalifikációs világbajnokságra. Harmadik a szegedi Matyasowszki Dániel lett.

A női könnyűsúlyú mezőnyben Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK), Dr. Alliquander Anna (DNHE) és Bálint Sára (FEC) értek egymás után célba. A normál súlyú egypárevezősök 6 kilométeres távját a győri Gyimes Krisztina nyerte, mögötte végzett a Budapest Evezős Egylet versenyzője, Sáska Beáta, harmadik helyen végzett holtversenyben Krisztina dublótársa, a váci Szabó Katalin és a szintén győri Néma Veronika. A válogatott versenyzők hétfőn visszatérnek Dunavarsányba és folytatják a felkészülést. Következő megmérettetésük április 16-án a Velencei tavi evezőspályán lesz.

Szóljon hozzá!