ZETApress

hírportál

Egyhangú döntések

Új alelnököt és elnökségi tagokat választott az MKKSZ. Március 25-én tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Kajak-kenu Szövetség. A küldöttek új tisztségviselőket választottak, és megszavazták az elnöki beszámolót, valamint a 2010-es év gazdasági előterjesztéseit.

Az éves rendes közgyűlésen a megnyitó után Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke megtartotta kiegészítését a sportági beszámolóhoz. Kiemelte, hogy a kajak-kenu sportág újabb rendkívül sikeres éven van túl, de ugyanúgy, ahogy az elmúlt időszakban is történt, továbbra is fontos, hogy a szövetség előre tudjon gondolkodni. Baráth Etele leszögezte, hogy az MKKSZ kiemelten fontos ügyként kezeli az utánpótlás rendszer megújítását, valamint egy olyan új struktúra kialakítását, amely lehetőséget nyújt a klubrendszer további fejlesztésére, illetve a klubok és az ott dolgozó utánpótlásedzők támogatására.

Már megalakult az a munkacsoport, amelyik szeptemberre előkészíti a szükséges változtatásokat. Baráth Etele arra kérte a tagszervezetek képviselőit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a közös munkában, erre több alkalom is nyílik majd a következő időszakban.

Kadler Gusztáv általános alelnök és Schmidt Gábor főtitkár előterjesztésében a közgyűlés meghallgatta a 2010-es év közhasznú jelentéséről készült beszámolót. Kijelenthető, hogy a kajak-kenu szövetség stabil és példamutató gazdálkodást folytat, amit a mérleg és az eredmény kimutatás is bizonyít. Ezt erősítette meg Dr. Janza Péter, az ellenőrző testület elnöke, aki elmondta, hogy részletesen vizsgálták a szövetség gazdálkodását, tételesen ellenőrizték az egyes nemzetközi versenyek számláit és megállapították, hogy a törvényi előírásoknak, valamint a szövetség belső szabályzatainak megfelelő a működés.

A közgyűlés egyhangúan fogadta el az elnök beszámolóját, illetve a gazdasági előterjesztéseket. A küldöttek módosították az alapszabályt és új tisztségviselőket választottak. A szövetség megnövekedett marketing tevékenysége, valamint a belső munkamegosztás még professzionálisabbá tétele miatt létrehozták a marketing alelnöki funkciót. Erre a pozícióra a közgyűlés egyhangúan Gyulay Zsoltot, kétszeres olimpiai bajnok kajakost, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét választotta meg.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségében mostantól Dr. Ábrahám Attila képviseli az olimpiai bajnokokat, míg az Észak-alföldi Régió tagszervezeteinek képviseletét Chladek Kálmán, a Szolnoki Sportcentrum igazgatóhelyettese látja el. A közgyűlésen a tagok tájékoztatót kaptak a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság, illetve az azt követő Masters világbajnokság előkészületeiről, és elfogadta a közgyűlés a szövetség fennállásának 70. évfordulója kapcsán rendezendő megemlékezések programtervét is.

Szóljon hozzá!