ZETApress

hírportál

Papp Lászlóra emlékeztünk

Papp László születésének 85. évfordulóján adták át a bokszlegendáról elnevezett díjakat a NEFMI Akadémia utcai Tükörtermében. Czene Attila sportért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között adta ma át a Papp László Díjakat az év legígéretesebb utánpótlás korú ökölvívóinak.

Az elismeréseket a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó 85. születésnapjának évfordulóján vehették át a díjat kiérdemlő érdemes versenyzők. Ott voltak a rendezvényen a 2003. október 16-án elhunyt Papp László családtagjai: özvegye, fia, menye és unokája is. Az ünnepségen filmösszeállítást láthattunk Papp lászló életéről.

Czene Attila köszöntőjében kiemelte: ? Papp László ma lenne 85 éves. Ezen a napon, a Papp László Díjátadón a jövő reménységeit ünnepeljük, s közben egy halhatatlan sportolóra emlékezünk. A háromszoros olimpiai, kétszeres amatőr Európa-bajnok a profik között is Európa elsőszámú öklözője lett. Papp László egyénisége és pályafutása megismételhetetlen, életpályája azonban amellett, hogy dicsőséget hozott, kötelezettségeket is ró az utókorra.

Papp László emlékére 6 éve álmodták meg a díjat, melyet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség előterjesztésére Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adományozott az ökölvívóknak, az utánpótlás versenyeken 2010-ben elért kiemelkedő eredményeikért. 2011-ben Papp László Díjat kapott: Gálos Roland, a Felsővárosi Ökölvívó SE-Baja versenyzője, a Junior Európa-bajnokságon elért ötödik helyezéséért; Harcsa Zoltán, az Unió Sport Kispest SE versenyzője az Ifjúsági Olimpián elért harmadik, és az Ifjúsági világbajnokságon elért harmadik helyezéséért; Pikács Mercédesz, a Honvéd Sas-hegy SE versenyzője; az Ifjúsági Európa-bajnokságon elért harmadik helyezésért; Szilvai László, a NYVSC versenyzője, a Junior Európa-bajnokságon elért ötödik helyezéséért és Zsigmond József, az MTK versenyzője, az Ifjúsági Olimpián elért negyedik helyezéséért.

Az ünneplők között felfedeztem Gedó György olimpikon bokszlegendát, Dr. Csötönyi Sándort, a MÖSZ elnökét, Kunya György főtitkárt és Szántó Imre ?Öcsi Bácsit?, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Kokó egykori edzőjét. Tanítványa: Kovács István, a MÖSZ tiszteletbeli elnöke a meghívás ellenére nem érkezett meg.

Szóljon hozzá!