ZETApress

hírportál

Görög Veronika lehet a favorit

Jó formában van Görög Veronika ? az elmúlt héten a Keszthelyi Kilométerek Egyesület színeiben a nők között megnyerte a Balaton Szupermaratont. A 4RUN Félmaraton sorozat záró állomása a klubjáról elnevezett viadal lesz június 5-én, melynek maratoni rajtlistájára a 2010-es esztendő ultrafutója címet elnyert sportolónő a napokban iratkozott fel.

Görög Veronika eddig két alkalommal vett részt a Keszthelyi Kilométerek maratoni távján: 2009-ben itt futotta első hivatalos maratonját 3:33-mal, ezzel negyedik lett; 2010-ben 3:21:30-al nyerni tudott. Idei célja lendületes futással 3:20-on belül teljesíteni. ? Az alapozás időszaka elmúlt, most már inkább a versenyek fogják adni a hosszú futásokat, amik elég extrémek. Hatórás, 24 órás és egy-két terepversenyt terveztem a közeljövőt tekintve. A napi rutinom a reggeli 10 kilométer a kutyáimmal ? mondta a sportolónő.

Görög Veronika korábban 50 és 100 kilométeren is bajnoki címet szerzett, a 12 órás magyar bajnokságon 129 kilométerrel lett a legjobb; legbüszkébb mégis az Ultrabalatoni bajnoki címére: a 212 kilométert 23:27:35-ös idővel teljesítette. Tavaly a Balaton Szupermaratonon második lett, tagja volt a 100 kilométeres vébékeretnek, idén a Balaton Szupermaratonon elsőként ért célba. Az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének (UMSZ) elnöksége 2010. ultrafutójának választotta. A Keszthelyi Kilométerek futóverseny következő előnevezési határideje március 31-én jár le ? tudatta a Vasvári-sajtó.

Szóljon hozzá!