ZETApress

hírportál

Snowboard Murauban

Dupla szaltók és 720 fokos fordulatok a Murau-i 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokságon. Immár 19. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard és sí versenyének eredményeit.

Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak, hogy a kiváló pályán, szikrázó napsütésben bizonyítsanak. A legjobbakat a versenytársak hosszantartó ünneplése fogadta. Snowboard Big Air-ben a bajnokok Magyarország nagy reménységei, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor lettek, akik dupla hátra-szaltóval és 720 fokos fordulattal gyönyörködtették a közönséget.

Több napos, színvonalas versenyzés után véget ért a 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokság, ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás műlesiklás, szlalom, cross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot. Az első nap a síelőké volt, majd ezt követően a snowboardosok és a freeski-sek mérettetek meg.

Felnőtt férfi kategóriában Bene Márton, a felnőtt nők között pedig Köllőd Luca vehette át a kitűntetést. Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind műlesiklásban és óriás-műlesiklásban. Az előbbiben a felnőtt férfi kategóriában Sümegi Péter, utóbbiban, szintén ugyanebben a kategóriában Koósa Ádám lett a magyar bajnok. A lányok közül mindkét versenynemben Harmath Rózsa nyert.

A világ legkedveltebb snowboard számában, a slope style-ban a snowboardosok közül Takács Balázs, a síelőknél pedig Trso Lukas Lego lett a bajnok. A Big Air-ben pedig az osztrák iskolában nevelkedő nagy reménységeink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor bravúros szereplése nyűgözte le mind a közönséget, mind a versenytársakat. Panka egy dupla hátra-szaltót ugrott, míg Szigeti Viktor egy tökéletes stílusú, stabil 720-as fordulattal alapozta meg a versenyen a bajnoki címét.

Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partyk tökéletesen kiegészítették a fesztivált. A rendezvény szervezői, a Fundango, valamint a Magyar Sí és Snowboard Szövetség hasonlóan sikeres versenyt remél a jövőre jubiláló Magyar Bajnokságon.

Szóljon hozzá!