ZETApress

hírportál

Autóverseny Veszprémben

Idén immár tizenötödször gyűlik össze Veszprémben a hazai rali bajnokság népes mezőnye péntektől vasárnapig, tudtuk meg a Michelin Hungária Kerepesi úti székházában. Az első két napon az első osztályú, míg a harmadikon a másodosztályú autósok versenyeznek.

A miért épp egy gumiabroncsgyárban tartották a sajtótájékoztatót? Mert a BFGoodrich lett a verseny névadó szponzora. Mint szóvivőjük elmondta, nem a versenygumik gyártása a fő profiljuk, az ?utcai? autókra sokkal több abroncsot gyártanak, ám a versenyen szerzett tapasztalataikat felhasználják a fejlesztéseik során. A szélsőséges versenykörülmények ? hiszen abroncsaik megtalálhatók nem csak Európa, hanem a távolabbi földrészek versenyautóin ? remek támpontot jelentenek ebben.

A Subaru Impreza WRC-vel versenyző Herczig Norbert ? Csökő Zoltán páros arról beszélt, hogy defektmentes pálya nincs, a rali útvonalán is vannak olyan kövek, amelyek kivághatják az abroncsot, s nekik úgy kell haladniuk, hogy ez ne következzen be. Egy jó guminál ? s ezért választották a szponzorét ? a defektre kisebb az esély.

A verseny a nézők számára is veszélyeket rejt, ezért 13 pontba szedték a rendezők a biztonsági szabályokat. Legfontosabb mind között, hogy az alkoholfogyasztást mérsékeljük. Ezért is volt furcsa számomra, hogy az egyik szakaszon sörsátor is várja a nézőket. Aggályomra Lakatos Róbert főszervező elmondta, hogy az Arany Ászok alkoholmentes sörről gondoskodik, de azért a hagyományos árpa lé is megtalálható lesz a sátorban.

Szóljon hozzá!