ZETApress

hírportál

Triatlon a Fülöp-szigeteken

Angol és amerikai győzelem született az XTERRA Világkupán. Az első alkalommal megrendezett Fülöp-szigetek XTERRA extrém tereptriatlon Világkupa futamot az amerikai Shonny Vanlandingham és az angol Sam Gardner nyerték a hétvégén ? tudatta a Terepsport.hu.

A verseny különlegessége volt, hogy a pálya több falucskán és településen is keresztülhaladt, ahol a versenyzők tiszteletére kakasviadalokat rendeztek. A verseny távja szinte klasszikusnak mondható ? 1500 m úszás, 32 km terepkerékpározás és végül 10 km terepfutás. Azonban a terep nagyon megnehezítette a versenyzők dolgát.

Az úszás után még nagyon sűrű volt az élmezőny, hiszen számos triatlonista indult a környező országokból is, de az angol Sam Gardner a nehéz MTB pálya 3. km-nél átvette e vezetést és onnan már senki nem volt képes utolérni (2:25:59).

Az úszásban jobbak voltak, de tudtam, hogy ezen a nehéz monti pályán nagyon sokat számít a tapasztalat ? így nem volt bennem félelem, hogy komolyan meg tudnak szorítani. A futás kérdéses volt, de igyekeztem minél nagyobb előnyt szerezni a kerékpáros szakaszon. Szép verseny volt, a helyeik nagyon sokat biztattak ? mondta Sam. A férfi mezőnyben végül egy Ironman 70.3 bajnok versenyző Neil Catiil szerezte meg az ezüstérmet (2:39:24).

A nők között éles harc dúlt a három kimagasló XTERRA versenyző között (Renata Bucher, Carina Wasle és Vanlandingham), akik közül Bucher és Vanlandingham szinte a célegyenesig fej fej mellett versenyeztek. Végül az amerikai hölgy nem teketóriázott és egy 3 km hosszú hajrát nyitott a köves, saras, homokos talajon ? ezzel megszerezve idei első győzelmét. A dobogósok közül ketten (Wasle és Bucher) biztosan indulnak a visegrádi Tereptriatlon Európa-bajnokságon. A fotók az XTERRA felvételei.

Szóljon hozzá!