ZETApress

hírportál

Kikaptak a házigazdák

Tegnap a B csoportban is elkezdődött az Európa-bajnokság. Bécsben az osztrákok a horvátokat fogadták, s a vendégek már a negyedik percben bevarrták a győztes gólt. Klagenfurtban is 1:0 volt a félidei eredmény, de a németek a második félidőben még egy gólt lőttek a lengyeleknek. Az A csoportbeli portugálokhoz hasonlóan így ők is 2:0-lal kezdték a selejtezőt.

Ma a C csoport lép pályára Svájcban. Zürichben a románok a franciákkal, míg Bernben a hollandok az olaszokkal játszanak. Sokak szerint ez a csoport adja majd az Európa-bajnokot június 29-én.

Hamilton kiütötte Raikkönent

A boksz-kijáratnál dőlt el Montrealban a Kanadai Nagydíj sorsa. A Safety Car mögül heten is bejöttek egyszerre a boksz-utcába, de a kijárat még zárva volt. Raikkönen (Ferrari) és Kubica (BMW-Sauber) meg is állt a piros lámpánál, Hamilton (McLaren-Mercedes) viszont hátulról Raikkönenbe rohant. Mindkét autó összetört, így Kubicának ölébe hullt a győzelem. A dobogóra mellé csapattársa ? Heidfeld ? és Coulthard (Red Bull) állhatott.

Pontszerző helyen végzett még Glock (Toyota), Massa (Ferrari), Trulli (Toyota), Barrichello (Honda) és Vettel (Toro Rosso). A húsz indulóból mindössze 13-an értek célba. Összetettben a tegnapi győztes átvette a vezetést. Négy pont hátránnyal Hamilton és Massa követi őt. Csapatban a Ferrari vezet három pont előnnyel a BMW-Sauber, és hússzal a McLaren előtt. Folytatás két hét múlva, a Francia Nagydíjon.

Spitzmüller megérdemelt győzelme

A hétvége esős időjárása nagymértékben befolyásolta a verseny egészét a Szombathely Rallye-n, mivel a pályák a vártnál lényegesen rosszabb állapotba kerültek. A szombaton elrajtolt 90 páros közül csupán 50-en fejezték be a futamot. Turán kezdett a legjobban, de az első nap második felében, hajtás probléma miatt már behozhatatlan hátrányba került ellenfeleivel szemben, de a bajnokságot továbbra is vezeti. A S1600-as mezőnyben Kakuszi bizonyult a legjobbnak, megelőzve Ollé Sasát és Pálinkás Zsoltot. Az utolsó körben Notheisz, Bedő, Ostváth és Baksay-Szabó is szögre akasztotta a sisakot, utóbbi felborult a gyorsasági szakaszon.

ASI-t kizárták

A Szombathely Rallye a Karpackie Kupáért verseny Felügyelő Testülete tiltott szerviztevékenység miatt kizárásbüntetéssel sújtotta a 2-es rajtszámú ? ASI?Pikó Zsuzsa ? versenyzőpárost, tudatta a Navigátor Médiaügynökség. A versenyzők a döntés ellen fellebbeztek.

Szóljon hozzá!