ZETApress

hírportál

Zsolt mégis elnök lett

Gyulai Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakost, a MOB alelnökét választották a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség élére a tegnapi rendkívüli tisztújító közgyűlésen, a Hungaroringen.

A Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója egyedüli jelölt volt a posztra, így a Mogyoródon megtartott közgyűlésen nyílt voksolással szavaztak neki bizalmat. A sportvezető a lehetséges 124 szavazatból 113-at kapott. Általános alelnöknek 90 szavazattal Frank Tamást, százzal sportszakmai alelnöknek Szamos Miklóst választották meg. Az új grémium tagja lett még Fazekas Csaba, Jászai Gellért, Kovács Tamás, Nagy Csaba, valamint Rogán Antal Fideszes országgyűlési képviselő. Móczár Péter javaslatára Ferjáncz Attila korábbi elnök 113 szavazattal örökös tiszteletbeli elnök lett.

Székfoglaló beszédében Gyulay kiemelte: amikor két-három hónapja Ferjáncz Attila felkérte az elnöki posztra, nem gondolta volna, hogy erre sor kerül, s ezt nem álszerénységből mondja. Január 21-én a Hélia Hotelben kérdésemre elmondta, az autósporttal nem is akar elnöki szinten foglalkozni, marad a vízi sportoknál. Talán az változtatta meg a véleményét, hogy Európában a labdarúgó szövetségek mellett a nemzeti autósport szövetségeknek van a legnagyobb társadalmi presztízsük.

Szóljon hozzá!