ZETApress

hírportál

Tátrai dobogósaink

Sikeres magyar bemutatkozás a Téli Triatlon Világkupán, Szlovákiában ? tudatta a Terepsport.hu. Az Alacsony-Tátra hegyei között (Latky Mlaky) rendezték meg a soron következő viadalt. A közel 70 indulóból szinte mindenki célba ért, a korosztályos versenyben számos magyar dobogós helyezés született.

Az idő kegyes volt a résztvevőkhöz így a nem túlságosan nehéz pálya a festői környezetben teljes szépségében mutatkozhatott meg. A sportág legjobbjai közül a svéd Andreas Svanebo és az osztrák Sigi Bauer párharca volt kiélezett, amely szinte az utolsó méterekig tartott, bár Svanebo minden kanyarban pár méterrel növelte előnyét. A verseny meglepetés embere a cseh Marek Rauchfuss volt, aki a két világklasszis közé a második helyre kerékpározta magát végül.

A profi és az amatőr mezőny egymás mellett rótta a gyors, rövid köröket. A versenyzők több helyen is szemmel tarthatták egymást, előzhettek az országút szélességű, remekül előkészített pályaszakaszokon. A női versenyben a cseh Sarka Grabmullerova hatalmas fölénnyel előzte meg ellenfeleit, vele csak a fiatal szlovák Monika Kadlecova tudta tartani a lépést a sífutószám megkezdéséig, ahol a cseh versenyzőnő látványos sebességkülönbséggel szinte elrepült üldözői elől.

A hó nagysága és minősége ideális volt a modern korcsolyázó sífutáshoz, azonban a terepfutás és a kerékpározás komoly próba elé állította az Európa minden tájáról érkezett mezőnyt. A korosztályos versenyben elsősorban hazai versenyzők, illetve magyar sportolók indultak a csehek és osztrákok mellett. A sportág magyar versenyeit szervező csapat, a X2S (Cross-to-Save) TEAM több versenyzője is rajthoz állt a világkupa futamon. Közülük Brogli Réka első külföldi téli triatlon versenyén junior kategóriában egyből első lett. Sikter Zsusza szintén dobogón állt, akárcsak a felnőtt kategóriában Bódi Tamás és Magyari Gábor, illetve a szeniorok között Kirilla László.

A szlovák rendezők családias, barátságos és kitűnően szervezett versenyt bonyolítottak le. Az elit mezőny távjai: futás 7 kilométer, kerékpár 12 kilométer, sífutás 10 kilométer. A sportág magyar bajnokságát február 27-én rendezi a X2S Team Galyatetőn.

Eredmények

Férfiak: 1. Andreas Svanebo SWE 01:16:37, 2 Marek Rauchfuss CZE 01:17:41, 3 Sigi Bauer AUT 01:18:42. Nők: 1. Sarka Grabmullerova CZE 01:35:14, 2 Monika Kadlecov SVK 1:45:16, 3 Tereza Durdiakova CZE 01:49:21. Fotók: X2S TEAM.

Szóljon hozzá!