ZETApress

hírportál

Pentatlon az Interneten

Hat webkamera rögzíti a május 29-én kezdődő MVM Öttusa VB eseményeit a SYMA Csarnokban és a szomszédos Szoborparkban, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, a Liszt Ferenc téri Buena Vista kávéházban. A képek rögvest az Internetre kerülnek, így otthon is egyenesben láthatjuk az eseményeket. Ha nem akarunk mi magunk válogatni az események között, egy hetedik ? immár szerkesztett ? képet is figyelhetünk, amely már kommentárral társítva foglalja össze a legérdekesebb pillanatokat.

A portált az Albacomp Zrt. fejlesztettre ki, és üzemelteti a világbajnokság hat napja alatt. Részletek itt olvashatók. A verseny pozitívuma, hogy mind az öt versenyszám egymáshoz közel kerül lebonyolításra. A vívás és lövészet a csarnokban, a lovaglás és futás a parkban, s ugyanott építenek fel egy 25 méteres mobil medencét is. Mint kérdésemre Madaras Ádám sajtófőnök elmondta, a medencét a VB után lebontják, de a vízbevezető és -elvezető csövek bennmaradnak a talajban, így a későbbiekben is használhatók lesznek.

A pekingi 36-36 férfi és női kvótából a Puskás Ferenc Stadionban 13-13 vár még gazdára. Nekünk már erre nem kell hajtanunk, hiszen 4-4 fiunk és lányunk szerzett indulási jogot az olimpián. Mivel nemzetenként csak 2-2 fő mehet ? ezért nem lehet csapatversenyt rendezni ? a kapitány felelősége, hogy kit fog kivinni augusztusban Kínába, az olimpiára. Nagyobb gondja se legyen! ? mondta el a sajtófőnök, aki az 1999-es világbajnokságon még maga is remekül versenyzett a Margitszigeten.

A hatnapos viadal első két napján ? csütörtökön és pénteken ? a női-férfiselejtezők zajlanak. Ezeket is, meg az ötödik-hatodik napi ? hétfő-keddi ? női-férfiváltót is ingyen tekintheti meg a nagyközönség. Nem kell fizetni szombat-vasárnap délelőtt sem a SYMA Csarnokban, csak a két délutáni női-férfi döntőre kell jegyet venni a szoborparki úszásra, lovaglásra és futásra. Ez viszonylag olcsó lesz, míg a szerda esti Papp László sportarénabeli megnyitóra mélyebben kell zsebbe nyúlniuk a nézőknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » BKV-sztrájkról a BKV-sokhoz

Szóljon hozzá!