ZETApress

hírportál

Óvjuk gyermekeinket!

Intézkedések történtek a biztonságos állami sportlétesítményekért, hogy ne legyenek többé balkáni állapotok!. A Nyugati téri West-Balkán szórakozóhelyen történt január 15-i, három fiatal életét követelő tragédiát követően Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára is lépett.

Kérésére Vígh László miniszteri biztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője felülvizsgálta az általa üzemeltetett állami sportlétesítmények biztonságos működtetésének feltételeit ? tudatta a NEFMI Sportért Felelős Államtitkársága.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt álló központi költségvetési szervként működő Nemzeti Sportközpontok (NSK) ? az ún. kiemelt állami tulajdonú sportlétesítmények (olimpiai központok) vagyonkezelőjeként ? az adott ingatlanok használatát biztosító szerződésekben új kikötéseket helyez el annak érdekében, hogy a fent említett szerencsétlenség megelőzhető legyen az általa üzemeltetett létesítményekben is.

Így az NSK, mint szolgáltató, mostantól a szerződésekben minden esetben tájékoztatja az igénybevevőket az ingatlan maximális befogadóképességéről, továbbá rögzítik azt, hogy a maximális létszámot meghaladó személyek beengedéséért egyértelműen az igénybevevő tartozik fokozott felelősséggel.

Ennek érdekében a szerződéskötéssel egyidejűleg az állami sportlétesítmények igénybevevői megkapják a sportingatlanok Tűzvédelmi szabályzatát, Tűzvédelmi tervét, Menekülési tervét és a menekülési útvonalak leírását. A szerződések szerint az igénybevevők kötelesek lesznek a szerződések tartalmát nem csak megismerni, hanem betartani és betartatni.

Szóljon hozzá!