ZETApress

hírportál

Szenzációs finis

A nemzeti parkból továbbinduló mezőny végre célba érkezett. Az eddigi legnagyobb sikerű Budapest?Bamako Rallye ért véget vasárnap Mali fővárosában. A tavalyi csonka futam után most valóságos népünnepély fogadta a résztvevőket ? tudatták a szervezők.

Tegnap délután három órakor a Mali fővárosban hivatalosan is véget ért a 6. Budapest?Bamako. Minden eddiginél látványosabb befutón afrikai dobosok és táncosok köszöntötték a mezőny tagjait. Mali és nemzetközi tévétársaságok kamera össztüzében zajlott a befutó. Az elsők között érkezett meg a rozsdás kis Polski, amelynek útjához sokan nem fűztek nagy reményt. Hihetetlen, hogy itt vagyunk, de megcsináltuk, mondták önfeledten a Rat Polski csapat tagjai. Nemsokára őket követte a Zastava és a szlovén Renault négyes is.

Versenyzők közül elsőként az Ulrich házaspár futott be, őket követte a többi versenycsapat. Kőváry Barna az utolsó 50 métert gyalog, sprintelve tette meg, hogy a 15 órás szintidőt teljesíteni tudja. A szabályok szerint az autónak nem kell áthaladni a célkapun, elég, ha a csapat egy tagja beér a feladatlappal.

160 induló csapatból mindössze 125-en érkeztek meg Bamakóba. A 40 versenycsapat közül pedig 18-an tudták teljesíteni a szintidőt. A résztvevőket a mali turisztikai miniszter köszöntötte, aki személyesen is megköszönte az országuknak szavazott bizalmat. Mint ismeretes, két héttel ezelőtt több európai kormány arra intette polgárait, hogy ne utazzanak Maliba.

Nem sokkal a befutó után kezdetét vette a szokásos eves bamakói autópiac, ez a nap a mali autókereskedők éves örömünnepe, ilyenkor jóval olcsóbban tudnak jó minőségű terepjárókhoz hozzájutni. Az indulók közül már többen túladtak járművükön, a piac ma és holnap is folytatódik. Este 9-kor a záró ceremóniával hivatalosan is véget ért a hatodik Budapest?Bamako. Az adományok jelentős részét ma adják át az Afrikai-magyar Egyesület és a Kádár Sped kamionjából a különböző helyi szervezeteknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kérdéses a 2012-es cél | ZETApress

Szóljon hozzá!