ZETApress

hírportál

Elment a gólkirály

Edouard Ndjodo nem rúg már labdába a Fradiban. A csapat házi gólkirálya tegnap saját kérésére távozott. Igaz, enélkül is kirúgás, de legalábbis hosszú eltiltás várt volna rá. Az ok roppant prózai: nem hagyta vasárnap, hogy a ?szurkolók? elverjék, s ő ütött először.

A csapat a tuzséri győztes meccsről érkezett haza. Két magáról megfeledkezett néző berontott a csapat klubházába, hogy számon kérje rajtuk a gyenge teljesítményt. Legfőbbképp a színes bőrű játékost szidták, haragjuk a kameruni csatár ellen irányult. Azt, hogy ez rasszizmus volt-e, most ne firtassuk! Lényeg, hogy ütni akartak, de a csatár megelőzte őket.

Edut nem olyan fából faragták, hogy megijedjen, s hagyja magát elverni. Bemosott egyet az egyik hadonászónak, s ez volt a baj. Neki ilyet nem lett volna szabad tennie! Csak mosolyoghatott volna az őt ért támadáson, s a rendőrségre és a biztonsági őrökre kellett volna bíznia saját és csapattársai védelmét. Olyan emberek segítségére kellett volna várnia, akik régóta nem tudják garantálni a stadionok védelmét, a sportpályák és környékük biztonságát.

Jogszabályaink kimondják, hogy a munkájukat becsülettel végzőknek el kell viselniük a személyüket érő aljas támadásokat. A BKV ellenőr nem sértheti meg a potyautast, nem dobhatja le a villamosról a jegy nélkül utazót, csak udvariasan megkérheti a leszállásra. Cserébe neki kell elviselni a durva hangokat. A szabálytalanul parkoló is szidhatja a közterület-felügyelőt, a garázda tüntető a kivezényelt rendőrt, miközben a hivatalos szerveknek józan önmérsékletet kell tanúsítaniuk. Persze később ők is kitombolhatják magukat. Másnap civilben ők is civilként viselkedhetnek. Csak ki ne derüljön róluk egy igazoltatáskor, hogy előző nap még ők is egyenruhát, vagy formaruhát hordtak, mert akkor azt már sosem vehetik többé fel!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Leszállt a potyautas

Szóljon hozzá!