ZETApress

hírportál

Újabb 1,6 milliárd a MOB-nak

Az állami sport utánpótlás-nevelés feladataiért felelős NSI idén 1,6 milliárd forintos központi támogatást kap. A szerkezeti átalakítás után a kiemelt közhasznú testületként működő MOB gondoskodik majd a versenysport fejlődéséhez nélkülözhetetlen utánpótlás-nevelés feladatait finanszírozó állami források célba juttatásáról.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal való egyeztetést követően, előreláthatóan e munka koordinációját is Szabó Tamás fogja majd ellátni, mint a MOB utánpótlás-nevelésért felelős igazgatója. Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára ma felkérte Szabó Tamást, a MOB szakmai alelnökét, az NSI vezetőjét, hogy a MOB és a magyar sportélet szerkezetváltásával együtt járó folyamat részeként hozza létre és irányítsa azt a munkacsoportot, amely kialakítja a MOB és az NSI jövőbeni együttműködésének szerkezetét.

A szerkezetátalakítást felügyelő munkacsoportban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Miniszterelnökség sportpolitikai tanácsadó testületének, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának, a MOB-nak és az NSI-nek 1-1 képviselője vesz részt. A munkacsoport közreműködésével várhatóan júliusa valósulhat meg a struktúra átalakítása. A Sport XXI. Nemzeti Sportstratégia módosítását követően, a tervek szerint május 6-án, a Magyar Sport Napján kerül elfogadásra az új Sporttörvény. A Nemzeti Sportstratégia és az új Sporttörvény együtt rögzíti majd a magyar sport ? mint kiemelt stratégiai ágazat ? működésének jogi és szakmai alapjait és irányelveit.

Szóljon hozzá!