ZETApress

hírportál

Dél-afrikai rajt

Hemingway kedvenc afrikai vidékén kezdődik az XTERRA világkupa-sorozat. A februárban induló sorozat, hagyományosan a dél-afrikai futammal kezdődik ? tudatta a Terepsport.hu. A fotók az XTERRA felvételei.

A kontinens legizgalmasabb versenyei között számon tartott futamok nemcsak tömegeket vonzanak, de segítségükkel a sportág legjobbjai is a világ színe elé léphettek, köztük Conrad Stoltz, Dan Hugo ? és Erdélyi Eszter, aki a X2S színeiben a dél-afrikai XTERRA futamon lett igazán nemzetközileg ismert versenyző.

A versenyek rendezője és a sorozat fő irányítója a kezdetek óta Michael Mayer, aki az XTERRA versenyek mellé komplex életmód mozgalmat szervezett ? hat nagy és számos kisebb versennyel, táborokkal, számos tévéshow-val és állandó újdonságokkal. ? Az XTERRA versenyek és a hozzájuk hasonló kihívások nagyon népszerűek nálunk ? nyilatkozta Mayer. ? Jelenleg a legnépesebb triatlon versenyek számítanak Dél-Afrikában, beleértve az országúti rendezvényeket is. De ez annak is köszönhető, hogy az emberek életmódként tekintik a kalandot, a kihívásokat, nemcsak versenynek, sportnak. Szerencsére a fantasztikus helyszínek adottak, a pályákat és a versenyeket lelkes és hozzáértő személyzet valósítja meg.

Dan Hugo szerint a résztvevők számának növekedése nem áll meg, a versenyenként ezernél is több induló még nem a felső határ. Idén már az 1500-as létszámot célozzák meg. Természetesen nem mindenki a nagy XTERRA futamon indul, hanem a kísérő rendezvényeken és a gyerekfutamokon. ? Igazi közösségi, családi és kalandversenyek ezek a futamok, ahol a család minden tagja megtalálhatja a saját élményét, kalandját. Ettől csak még izgalmasabb! ? állítja Hugo.

Január 29-én a XTERRA Buffelspoort Dam futam nemcsak a világkupa nulladik futamaként nevezetes, hanem arról is, hogy Ernest Hemingway egyik kedvenc afrikai területe ez a vidék. Február 26-án a XTERRA South Africa Championship verseny nyitja az éves sorozatot ? ráadásul az ITU tereptriatlon világbajnokságra is kvalifikációs futam! Ez újdonság, az ITU egészen mostanáig hárította a tereptriatlont, de látva annak hatalmas sikerét, már nem gördít akadályokat a terepet kedvelők elé. Többek között ennek is eredménye a Visegrádon megrendezésre kerülő ITU/ETU Európa-bajnokság.

Szóljon hozzá!