ZETApress

hírportál

Bemutatkoztak a támogatók

Kétszáz nap van hátra a világbajnoki rajtig. 200 nappal a MOL olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság rajtja előtt a Hélia Termál Hotelban tartott sajtótájékoztatót a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Megtudtuk, hogy a vébé új honlapja is elindult.

Az eseményen névadó szponzorként bemutatkozott a MOL, kiemelt szállítóként a SEAT és bejelentették a társadalmi grémium megalakulását. ? Kétszáz nappal a rajt előtt azt mondhatom: minden a legnagyobb rendben halad ? kezdte köszöntőjét Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, aki arról is tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy Szeged 1998 és 2006 után az idén is tökéletes házigazdája legyen a világbajnokságnak.

A világ legjelentősebb kajak-kenu eseményére készülünk, nyolcvan-nyolcvanöt százalékban itt dől el, hogy mely nemzet hány versenyzővel tudja képviseltetni magát a jövő évi londoni olimpián ? folytatta az elnök. ? Jó hír, hogy a sportág minden állami támogatást megkap a sportvezetés részéről, és a gazdasági válság ellenére több szponzor, például a MOL mint névadó támogató és a SEAT, mint a világbajnokság kiemelt szállítója is az esemény mellé áll.

A sajtótájékoztató előtt megalakult az előkészületeket felügyelő társadalmi grémium, amelynek tagja Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára is. ? A sportág pozitív üzeneteket hordoz mindannyiunk számára, a szövetség pedig sokszor bizonyította már, hogy profi háttérrel, megfelelő szakmai tapasztalattal tökéletes házigazdája tud lenni a világbajnokságnak ? kezdte Szekeres Pál. ? Az állam négy plusz egy pontban fogalmazta meg vállalásait: határidőre átadjuk az állami támogatással felújított létesítményt, megfelelő szintű anyagi támogatást nyújtunk a világbajnokság megrendezéséhez, a szövetség megkapja a működéséhez, a szakmai feladatok ellátásához szükséges támogatást, és a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül megteremtjük a feltételeit a sportolók megfelelő felkészítéséhez. A plusz egy pont pedig, ami a saját személyes vállalásom, hogy felügyelem a parasportolók versenyzéséhez szükséges háttér megteremtését, az akadálymentesítést a világbajnokságra, hiszen immáron a kajak-kenu is szerepel a 2016-os paralimpia programján.

Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója elmondta: ? A szinte megszámlálhatatlan arany-, ezüst- és bronzérem tehetségről, elszántságról, hitről és természetesen rengeteg munkáról tanúskodik. Kajak-kenusaink évről-évre rendkívüli teljesítményekkel bizonyítják, hogy a MOL jó döntést hozott, amikor támogatásuk mellett döntött, és a MOL büszke arra, hogy részese lehet a sikereknek, amik hatalmas örömet okoznak a hazai sportrajongóknak.

Papp Zoltán, a SEAT márkaigazgatója arról beszélt, hogy cége már régi vendég a támogatók sorában. ? Az 1998-as és a 2006-os világbajnokság után az idén is mint a világbajnokság kiemelt szállítói leszünk jelen Szegeden ? mondta. ? A SEAT büszke arra, hogy autóival hozzájárulhat a kiváló versenyzők biztonságos és nyugodt felkészüléséhez, és így várhatóan a remek eredmények eléréséhez.

A sajtótájékoztatón ott volt Vaskuti István, a nemzetközi szövetség (ICF) első alelnöke, és több éremesélyes magyar sportoló. Kovács Katalint, Szabó Gabriellát, Kozák Danutát, valamint Vajda Attilát főleg arról faggattuk, hogy sok-e, vagy kevés a világbajnokságig hátralévő 200 nap?

Szerintem éppen ideális ? válaszolta nevetve Kovács Katalin. ? Egyelőre én a törökországi edzőtáborig számolom a napokat, aztán majd a válogatóig, az Európa-bajnokságig és csak a nyár második felében a világbajnokságig. Rengeteg teendőnk van még a következő 200 napban!

Soknak tűnik, de szerintem nagyon kevés ? vette át a szót Vajda Attila. ? Már a tél közepén járunk, mindjárt itt van március, amikor vízre szállunk, onnantól pedig repül az idő, egyszerűen nem lehet hibázni. Edzések, válogató, Eb, szóval villámgyorsan eltelik a tavasz és a nyár, mindjárt itt van augusztus.

Gyulai Zsoltot, 1988. szöuli olimpiai bajnokát kivételesen nem a kajak-kenuról faggattuk. A MOB alelnöke nyáron lett a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója, s a napokban merült fel a neve a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség nemrég megüresedett elnöki tisztére. Kérdésünkre elmondta, hogy nem szól bele az elnökségért folyó küzdelembe, marad a kajak-kenunál. Az MNASZ rendkívüli tisztújító közgyűlése február 19-én lesz a Hungaroringen, így addig még megváltozhat a véleménye.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Zsolt mégis elnök lett | ZETApress

Szóljon hozzá!