ZETApress

hírportál

Gyuri táborba megy

Irány Tata, Dél-Afrika és Olaszország! ? mondta Kozmann György, aki a jövő héten ismét Tatára utazik. ? A visszatérés nagy izomlázait letudta már? ? kérdezte a kétszeres olimpiai bronzérmes kenust az MKKSZ.

Részben ? mondja Kozmann György, aki tavaly ősszel jelentette be visszatérését, s most a kenusok központi edzőtáborozásán vesz majd részt. ? Sajnos nemrégiben átestem egy vírusfertőzésen, és utána ismét jöttek a jól ismert fájdalmak. De amúgy minden a tervek szerint halad, gőzerővel készülünk, és gyorsan fel tudtam venni a tempót.

Lelkileg mennyire frissebb, könnyedebb?

K. GY: Sokkal. Aminek korábban fásultabban, morogva fogtam neki, azt most jókedvűen, energikusabban csinálom végig. Azért is más most minden, mert jóval látványosabb eredményeket tudok elérni. Alsóbb szintről indulva nagyobbakat tudok lépni, és ezek a fejlődések motiválnak.

A civil munkáját teljesen félretette?

K. GY: Más arányokban van jelen az életemben. Jelenleg a sport van első helyen, a többi kiegészítés.

Mennyire tervezgetik már komolyan az évet Kiss Tamással?

K. GY: Nekem és szerintem Tamásnak is van fogalma arról, hogy mit takar a profi hozzáállás. Ez a céljainkban és a célunkhoz vezető út megtervezésében is jelentkezik. Egyértelmű, hogy szeretnénk ott lenni a szegedi világbajnokságon, és ennek most mindent alárendelünk. Nem csak egyszerűen edzünk, odafigyelünk a részletekre is, legyen szó a táplálkozásról vagy a mentális felkészülésről.

Ön szerint mennyire lesz nehéz a dolguk a hazai mezőnyben?

K. GY: Azért furcsa erről beszélni, mert nincs egy olyan magyar páros, amely hosszú távon, tartósan őrizné a vezető helyét az élen. Ezért nehezebb felmérni az erőviszonyokat, ugyanakkor azt is mutatja számunkra: lehet keresnivalónk ebben a mezőnyben. Sok jó egység van, amely mellé mi is oda tudunk férkőzni.

Jövő héten Tatára mennek edzőtáborozni. A felkészülés ezen részét, mármint hogy edzőtáborból edzőtáborba utaznak, újra meg tudta szokni?

K. GY: Kénytelen vagyok. Két hetet töltünk el Tatán, majd négy nappal később Korisánszky Péterrel és Kiss Tamással elindulunk Dél-Afrikába edzőtáborozni. A helyszínt jól ismerem, és lesz társaságunk is, hiszen Almási Péter is ott készül majd az osztrák válogatottal. Az egy hónapos dél-afrikai program után pedig Olaszország, a kenusok központi edzőtábora következik. Gyorsan elrepül ez a pár hét, aztán azon vesszük észre magunkat, hogy ott vagyunk a válogatón. Már nagyon várjuk. Igazi mérföldkő lesz az életünkben.

Szóljon hozzá!