ZETApress

hírportál

Biztosan halad a Haladás

Az NB II Nyugati csoportjában tovább tart a biztos Haladás-vezetés. A szombathelyiek a hétvégén Ajkát verték meg 2:1-re, így továbbra is öt pont az előnyük a Felcsút előtt. Orbán Viktor kedvencei az Integrál DAC-ot verték meg 3:1-re, s továbbra is egy ponttal vezetnek a 40 pontos Pápa előtt. Üldözőjük Mosonmagyaróvárt verte meg 2:0-ra, míg Gyimrót Komlót verte meg 5:1-re. A negyedik helyen álló Komárom megyeiek március elsejei, kaposvölgyi mérkőzése elmaradt, így hátrányuk 3 pont Pápa mögött.

Keleten idegenben is győztek az éllovasok. Szolnok Baktalórántházán nyert 1:0-ra, míg Kecskemét a BKV Előrét verte 2:1-re. Előnyük továbbra is három, illetve egy pont az FTC előtt. A Soproni Ligában Sopronban a Győr 2:2-t ért el a REAC ellen, így nem sikerül két pontra megközelítenie a listavezetőt. Vele együtt már négyen állnak négy pont hátránnyal az MTK mögött. A héten kevés pihenőjük lesz játékosainknak, mert holnap Egerszegen válogatottunk barátságos meccset játszik Szlovénia csapatával.

Fellobbant az olimpiai láng

Húsvéthétfőn fontos sportesemény történt Olimpiában: délelőtt meggyújtották az olimpiai lángot. A politika ebből sem maradhatott ki, mert hárman is tiltakoztak Kína tibeti politikája ellen. A rendőrség a helyzet magaslatán állt. Rögvest elvezették a demonstrálót, mihelyt zászlót bontott a szónok előtt. A láng augusztus 8-án lobban majd fel Pekingben a nyitó napon, s épp mához öt hónapra, augusztus 24-én fog kialudni ugyanott.

Szóljon hozzá!