ZETApress

hírportál

Még nem ünnepelni készülnek

Szombaton hazatér Törökországból az Antalyában edzőtáborozó férfi kajakválogatott egy része. Storcz Botond szövetségi kapitány már pénteken Budapesten landolt, és rövid beszámolót adott a kint töltött időszakról.

Megszólalt még Ludasi Róbertet is, aki az elmúlt két hétben Tatán edzőtáborozott egy fiatal kenus-csapattal. ? Panaszra nincs okunk ? kezdte az összegzést Storcz Botond felnőtt kapitány, aki az elmúlt heteket az 1000 méteres versenyszámokra készülő férfi kajakválogatottal közösen Törökországban töltötte el.

Panaszra nincs ok, hiszen a sérüléssel és betegséggel bajlódó Kucsera Gábort leszámítva mindenki csak a munkára tudott koncentrálni, a körülmények, az ellátás és az időjárás mind megfelelő volt ahhoz, hogy minőségi edzéseket végezzenek a versenyzők. A program a kondizás, futás és úszás mellett természetesen evezésből állt, és nem csak egyesben, párosban és négyesben is kísérletezgetni tudtak sportolóink.

A tábor arra is jó volt, hogy összehangolja azokat a versenyzőket, akik jövőre szóba jöhetnek majd a csapathajót illetően ? mondta Storcz Botond. ? Tíz négyes edzést tartottunk, vagyis több variáció kipróbálására is lehetőségünk nyílt. Őszintén megmondom, több hajót is nagyon jónak ítéltem meg, de egyelőre nem favorizálnék senkit. Ahogyan az edzések szempontjából sem emelnék ki senkit. Az elutazás előtt megbeszéltük az edzőkkel, hogy körülbelül milyen edzésekre számíthatnak a versenyzőik, és úgy láttam, mindenki maximálisan odatette magát az elmúlt hetek során. Bár a csapat magja szombaton hazatér Törökországból, Sári Nándi csoportja még ráhúz egy hetet, ami sokat számíthat ebben az időszakban.

Storcz Botondhoz hasonlóan Ludasi Róbert is nagyon elégedett mostanában. Több okból is. Egyrészt jól halad azokkal a fiatal versenyzőkkel, akiknek menedzselését rábízta a szövetség, másrészt pedig Kozmann György személyében visszatért hozzá egy nagy ász, ami új lendületet hozott a mesteredző életébe.

Nem titkolom el az érzéseimet, nagyon örülök Bucó visszatérésének ? mondta Ludasi Róbert. ? Bár az elmúlt időszakban kezdett egy fiatal és eredményes csapat kialakulni körülöttem, azért a nagy név, a húzóember hiányzott a csoportomból. Az elmúlt évtizedekben hozzá voltam szokva ehhez, és nekem is furcsa volt megélni ezt a fajta hiányt. Aztán Gyuri egyszer csak felhívott, és nekem szegezte a kérdést, én pedig tárt karokkal fogadtam őt. Az elmúlt két hetet Tatán töltöttük el a szokásos alapozó munkával, és bár Bucónak még van mit fejlődnie, visszahoznia, becsülettel végighajtotta ezt a két hetes programot.

Engem nagyon meglepett a döntése, hiszen az elmúlt két évben már lemondtam róla, hogy egyszer újra a párom lesz ? mondta Kozmann olimpiai bronzérmes társa, Kiss Tamás. ? Abban maradtunk, hogy megpróbálunk Londonra felkészülni, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy végre ismét van főnököm a hajóban. Az elmúlt két évben rengeteget értem, azt hiszem, jó irányba változtam, így nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudunk majd összehozni az elkövetkező két évben.

Egyetlen tényező árnyékolja be Ludasi Róbert csoportjának felkészülését amióta visszatértek a tatai edzőtáborból. Székhelyükön, Csepelen, a Hollandi úti vízitelepen ugyanis kikapcsolták a gázt, mert a létesítményt működtető Csepel Alapítvány nem egyenlítette ki tartozását a szolgáltató felé. ? Szomorú a helyzet a vízitelepen, ahol nem csak az én tanítványaim sportolnak, hanem rajtuk kívül 100-120 gyerek is. Jelenleg nem tudjuk, mikor lesz újra fűtés ? nyilatkozta a mesteredző az MKKSZ portálának.

Szóljon hozzá!