ZETApress

hírportál

Talma csapata visszalépett

Gábort először telefonon, majd hivatalos formában is tájékoztatta csapata, a Jack & Jones by A. Banderas Team ? akivel novemberben írta alá a szerződést a 2011-es szezonra ?, hogy visszalépnek a jövő évi Gyorsasági Motoros VB Moto2 kategóriájában történő indulástól.

Dani Devahive a csapatfőnök a főszponzor kihátrálását és az ebből adódó bizonytalan anyagi hátteret jelölte meg okként, minek következtében erre a nehéz döntésre kényszerültek, annak ellenére, hogy Antonio Banderasszal nagy tervekkel vágtak neki a jövő évi projektnek ? tudtuk meg Juhász Tamástól.

Talán ez életem legnehezebb döntése az elmúlt tíz év alatt, mióta csapatom van. Azért határoztunk így már most, és nem keresünk szponzort márciusig, mert felelősséggel tartozunk a csapat alkalmazottai és pilótai felé. Most még megvan a lehetőségük, hogy új csapatot keressenek, de márciusban már túl késő lenne nekik istállót találniuk. Jelen pillanatban nincsenek határozott terveink a jövőt illetően. Azon dolgozunk, hogy segítsük a szerelőinket, pilótáinkat, szállítóinkat és támogatóinkat, hogy ha folytatni akarják a 2011-es világbajnokságon, akkor a lehető legjobb feltételekkel induljanak ? közölte Dani Devahive.

A magyar motorost érthető módon sokkolta a hír: ? Szinte a médiával egy időben értesültem a csapatom visszalépéséről. Jordi Arquer, a csapat egyik vezetője hívott délután azzal, hogy egy rossz hírt kell közölnie velem, miszerint a főszponzor, a Jack & Jones elállt a csapat támogatásától, így nem látják biztosítottnak a jövő évi indulás lehetőségét. Sokkolt a hír. Egyszerűen nem értem, hogy kerülhetett a csapat és általuk én is ilyen helyzetbe.

Nagyon meglepett például az is, hogy meg sem kérdeztek arról, hogy esetleg a személyes szponzoraimon keresztül tudnánk-e közösen megoldást találni a kialakult helyzetre. Beszéltem csapattársammal, Kenny Noyes-szal is, aki hasonló cipőben jár, mint én. Ő is értetlenül áll a történtek előtt. A jövővel kapcsolatban egyelőre még nem tudok mit mondani, de már a következő lépésen töröm a fejemet, ami megoldáshoz vezethet ? bizakodott Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gábor megoldást keres | ZETApress

Szóljon hozzá!