ZETApress

hírportál

Vizes négyes-próba

Már próbálgatják a négyeseket. Irigylésre méltó helyzetben vannak férfi kajakosaink. Kilenc versenyző a törökországi Antalyában tréningezik ? szikrázó napsütésben, kiváló hangulatban. Kilenc versenyző, egy cél ? tudatta az MKKSZ.

A helyszín Antalya, Törökország, ahol a Csipes Ferenc csoportja által már kipróbált szállodát és helyszíneket vették birtokba az 1000 méterre készülő férfi kajakosaink, akik minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy tökéletesen felkészüljenek a 2011-es szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Storcz Botond szövetségi kapitány és Sári Nándor vezetésével már a négyesek próbálgatására is sor került, hiszen fontos, hogy az elmúlt évek bizonytalanságai után egy erős, versenyképes hajót tudjon csatasorba állítani a magyar csapat.

Valóban foglalkoztunk már a négyessel ? árulja el Storcz Botond szövetségi kapitány. ? Többféle variációt kipróbáltunk, kísérletezgetünk, és bár korai lenne bármit is mondani, egy biztos: remek a hangulat a csapatban ? mondta Botond. Panaszra tehát nincs ok. Mindössze Kucsera Gábor háta rakoncátlankodik, ám mindenki győzi, állja a sűrű programot.

Kedden és csütörtökön csak kondi és futás szerepel az edzéstervben, a többi napon azonban eveznek is a fiúk. Egy héten három négyes edzés van, többnyire azonban egyesben lapátolnak a versenyzők. Kilenc kilométert időre, négyszer kétezer métert vagy kétszer négyezer métert, igazából az ilyenkor szokásos feladatokat végzik ? folytatta a kapitány, aki elárulta nagyon jó hatással van a versenyzőkre, hogy jó helyszínen, tökéletes körülmények között, jó időben tudnak tréningezni.

Már túl vagyunk a délelőtti edzésen, éppen a napozó teraszon vagyok ? mondja Kammerer Zoltán a csapat háromszoros olimpiai bajnok tagja. ? Valóban tökéletes minden itt Törökországban, így csak a munkára kell koncentrálnunk. Úgy érzem, jó állapotban vagyok, az időméréseken is jól teljesítek, és a mai páros edzésünk is azt mutatja, a megkezdet úton haladunk Ákossal. Számomra jövőre a páros lesz az elsődleges, de azért a fél szememet a négyesen tartom. Most is benne voltam két formációban és azt mondhatom, jó volt mind a kettő összeállítás. Szóval bizakodóak vagyunk ? árulta el Zoli. A csapat egyik része december 11-én jön haza Törökországból, míg Sári Nándor csoportja december 18-ig folytatja a felkészülést Antalyában.

Szóljon hozzá!