ZETApress

hírportál

Elegáns díjátadó

Tegnap este az év legjobb kajakosait és kenusait jutalmazták az MKB Bank elegáns fogadásán. Átadták a Prémium Díjakat, a Kolonics György Díjakat és gazdára találtak a Junior Príma Sport díjak is ? tudatta az MKKSZ.

A korábbi évektől eltérően idén egyszerre, ugyanazon az ünnepi eseményen jutalmazták az év legsikeresebb kajak-kenu versenyzőit, valamint Magyarország legtehetségesebb utánpótláskorú sportolóit. Az MKB Bank elegáns fogadásán kapták meg az év legsikeresebb felnőtt, valamint ifjúsági kajakosai és kenusai az MKB Prémium díjakat. Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, valamint Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke gratulált a nyerteseknek.

Az MKB Prémium Díj nyertesei a felnőttek között: Janics Natasa (női kajak) ? három vb-cím és három Eb-arany 2010-ben, Kammerer Zoltán (férfi kajak) ? világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérem, Kovács Gergely (kenu) ? világbajnoki hetedik, Európa-bajnoki nyolcadik hely, Kovács László ? az év edzője, Janics Natasa mestere.

Az MKB Prémium Díj nyertesei az ifjúságiak között: Hagymási Anita (női kajak) ? háromszoros ifi Európa-bajnok, Dombvári Bence (férfi kajak) ? kétszeres ifi Európa-bajnok, Korisánszky Dávid (kenu) ? ifi Eb bronzérmes. A Kolonics György Díj nyertesei: Szabó Gábor ? ifi Európa-bajnokságon ezüstérem, Szabó Kristóf Zoltán ? ifi Európa-bajnokságon ezüstérem, Korisánszky Dávid ? ifi Európa-bajnokságon bronzérmes.

A Kolonics György Díjat az MKB Bank és a Magyar Kajak-kenu Szövetség 2008-ban alapította a legendás kenus emlékére. Az MKB ünnepi fogadásán adták át a Junior Prima Díjakat is a sport kategóriában. Ahogy az eddigi három alkalommal, idén is tíz fiatal tehetség részesült elismerésben, akik kimagasló teljesítményükért fejenként hétezer eurót kaptak.

A szakmai zsűri döntése alapján ezúttal Farkasdi Ramóna kajakos, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Fucsovics Márton teniszező, Hetényi Zoltán jégkorongozó, Kapás Boglárka úszó, Kovacsics Anikó és Nagy Kornél kézilabdázó, Rapport Richárd sakkozó, Sors Tamás paraúszó és Szilágyi Áron kardvívó vehette át a díjat. A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Meghatódott díjazottak | ZETApress

Szóljon hozzá!