ZETApress

hírportál

Talma a Formula?2000-ben

Magyar motorosunk autós élményekkel, tapasztalatokkal zárta az idei szezont. Az ACS Motorsport korábban már többször meghívta Talmácsi Gábort egy tesztvezetésre, viszont év közben ennek Gábor nem tudott eleget tenni ? tudatta Juhász Tamás.

Gergő, Gábor testvére idén az alakulat versenyzője volt. Ő már többször megfordult ilyen teszteléseken, illetve számos versenyen erősítette a csapatot. Az ACS Motorsport 12 éve versenyez és eddigi pályafutásuk során igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. 2009-ben a Magyar Bajnokságban abszolút 2. helyezéssel, a Renault Kupában pedig bajnoki címmel a zsebükben zárták az évet.

A motoros évad végén végre sikerült az időpont egyeztetés a próbára, így Formula?2000-es autóval rótta a köröket Talmácsi az Euroringen. Az időjárás kedvező volt az évszakhoz képest, így megfelelő körülmények között került sor egy tét nélküli örömautózásra. Jóllehet az éjszakai eső miatt a délelőtti órákban még nedves, vízfoltos volt a pálya, a nap második felére azonban már a felszáradt aszfalton tudott autózni a testvérpár, ahol Gergő is 30 kört teljesített.

A csapat már többször meghívott egy tesztvezetésre, viszont a szoros időbeosztásom miatt erre év közben nem volt lehetőségem. Most végre alkalmat kerítettünk rá, amit már én is nagyon vártam, mert testvéremnek már volt lehetősége kipróbálni a Formula?2000-es versenyautót és sokszor mondta, hogy ezt egyszer nekem is ki kell próbálnom. A motorozás után egy másik sportágból kaptam ízelítőt és sok új és hasznos tapasztalatokat szereztem. Szeretem a tét nélküli megmérettetéseket, de ettől függetlenül minden ilyen alkalommal komolyan veszem a dolgot és maximálisan koncentrálok, hiszen mindez nélkülözhetetlen ebben a sportban is. Kicsit összehasonlítva, teljesen mások a határok egy autóval, mint motorral, például a féktávok jóval rövidebbek, és a kanyarsebesség is gyorsabb. Egyfajta levezetés nekem a motoros szezon végén, ami nem biztos, hogy már most véget is ér, mert tervezem, hogy a Mikulás Rallyen is ott leszek ? nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Nagyon vártam már az alkalmat, hogy a Talmácsi testvérek beleüljenek a Formula Renault versenyautóba. Igaz Gergővel már idén versenyeztünk együtt, és jövőre a NEK sorozatban indul csapatunk, ahol továbbra is számítunk rá. Megtiszteltetés volt számomra, hogy alkalmunk nyílt Talmácsi Gábor motoros világbajnoknak is lehetőséget biztosítani az autó kipróbálására ? mondta Ács Zoltán.

Szóljon hozzá!