ZETApress

hírportál

Terepfutó ünnep Dobogókőn

A Tabáni Spartacus Tájfutó egyesület XV. alkalommal rendezte meg a dobogókői terep- és tájfutóversenyt, ahol 4 versenyszámban állhattak rajthoz a vállalkozók ? akik évről évre egyre többen vannak. Idén világbajnokok is álltak a rajtvonalnál, sőt a dobogón is.

A legnehezebb táv a 35 km-es verseny, ahol nemcsak a különösen kemény pályával, hanem a tájékozódás minden nehézségével is meg kell küzdeni a versenyzőknek. Ezen a versenyen a legkeményebbek és a legtapasztaltabbak indulnak ? idén 34 férfi állt rajthoz. A győztes Zsebeházy István nagyszerű 2:56:48 idővel szakította át a célszalagot. A mezőnyben 5. helyen érkezett célba Vatai Miklós, aki az egyik legjobb magyar Ironman versenyző. Fotónk az X2S TEAM felvétele.

A féltáv 21 km-én 38 férfi és 6 női versenyző állt rajthoz. Itt hasonlóan nehéz terep, de könnyebb tájékozódási feladatok vártak az indulókra. A nőknél a tájékozódási sportok kiemelkedően teljesítő versenyzője, Füzy Anna szerezte meg a győzelmet (1:57:36), a férfiaknál Marton János (1:47:42).

A rövid 15 km-es távon 57 férfi és 11 nő indult, közepesen nehéz terepen és jól átlátható tájékozódási pontokkal. A saras, csúszós, de mégis gyors pályán ennek megfelelően a terepsportok egyik legjobb magyar versenyzője és világbajnoka, Sipiczki Csaba (X2S TEAM) szerezte meg a győzelmet (58:56) ? immáron 5. alkalommal! A nőknél a fiatal, ám kimagaslóan tehetséges Weiler Virág (1:24:37) ért célba elsőként.

Sipiczki Csaba idén a 24 indoor MTB verseny váltójában állhatott a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára, de számos nemzetközi tereptriatlon és duatlon versenyen is dobogós volt. 2011-ben ezekben a versenyszámokban a Világ- és Európa-bajnoki futamokra készül ? többek között ezzel a terepfutó versennyel is.

A célban fantasztikus hangulat és nagyszerű közösség várta a befutókat, igazi ünneppé varázsolva az amúgy is csodálatos napot. Ez a verseny mindenkinek ajánlható, akit kicsit is vonz az erdei sportolás, a természet és a kihívások. A rendezők mindent biztosítanak a szép emlékekhez ? tudatta a Terepsport.hu.

Szóljon hozzá!