ZETApress

hírportál

Testépítők a moziban

AMINO STAR ? IFBB Klasszikus Testépítő Világbajnokság & Fitness Világkupa lesz a jövő hétvégén az Uránia Nemzeti Filmszínházban ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a felvételeket is készítette.

Igazi szenzáció, először Magyarországon! Soha ez idáig nem rendeztek hazánkban Testépítő és Fitness Világbajnokságot! Az IFBB világszövetség, most első alkalommal ítélte kelet-közép-európai országnak ezt a kiemelkedő sporteseményt. Az IFBB szövetség öt földrészen mintegy 180 tagországot tömörít, ezzel a világ egyik legnagyobb sportági szakszövetsége!

Az IFBB keretein belül, olyan versenyzők karrierje indult el, mint pl. Arnold Schwarzenegger, aki kizárólag az IFBB versenyeken indult! Az eseményre 60 országból, megközelítőleg 300-an érkeznek Budapestre! A magyar nemzeti válogatott negyven versenyzővel képviselteti magát a Világbajnokságon. Az esemény a klasszikus testépítő versenyeken kívül, fitness világkupa is egyben‚ ahol fitness, body fitness és fitness modell kategóriákban lépnek színpadra a versenyzők.

A Világbajnokság rangját emeli, hogy első ízben lesz lehetőség arra, hogy öt magyar versenyző kvalifikálhassa magát a világ leghíresebb és legnagyobb amatőr versenyére az Arnold Classicra, ami a sportág olimpiájának nevezhető! A korábbi években Berkes László vett részt az Arnold Classicon, de a jövőben a sportág vezetői szeretnék elérni, hogy a jól felkészült magyar versenyzők folyamatosan jelen legyenek. A versenyt 2011. márciusban rendezik az Egyesült Államokban az Ohio állambeli Colombusban. Ez valódi kiugrási lehetőség a versenyzőink számára, akik egy jó szerepléssel valódi világsztárokká válhatnak!

A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy a környező országokból jelentős jegyigénylés érkezett, így a Világbajnokság mindkét napján, biztos telt ház várja a versenyzőket! A Zara hotelbeli sajtótájékoztatón megismertük a Világbajnokság részletes programját, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség idei eredményeit, valamint jövőbeli terveit. Találkozhattunk a Világbajnokságon induló versenyzőkkel is, és klasszikus testépítés, fitness modell, fitness, valamint body fitness bemutatóval színesítették a programot.

A november 20-21-i program

A versenyzők és kísérők november 19-én, pénteken érkeznek a Zara Hotelba, ahol még aznap a technikai- és bírói értekezlet után megtörténik a mérlegelés. 20-án, szombaton 10 és 14 óra között kerülnek lebonyolításra az elődöntők a fitness, bodyfitness és testépítés világkupa résztvevői számára, 14:30 és 20 óra között az elődöntők a Klasszikus Testépítő Világbajnokság résztvevői számára.

Vasárnap 9-től 13 óráig a Mr. Zsaru Hungary zajlik. Délután fél 2-kor lesz a hivatalos megnyitó, majd 2-től este 8-ig a döntők minden kategória számára. A rendezvényre a belépő elővételben 5000 forint, mely e-mailen is megrendelhető, meg az Erzsébet körúti Huber Fitness&Body Shopban is megvásárolható. Jegyinfó a +36-30/950-3074 mobilszámon nyerhető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Felvonultak a testépítők | ZETApress

Szóljon hozzá!