ZETApress

hírportál

Segítség Győrből

Új támogató a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) mellett. Szerdán ünnepélyes keretek között hosszú távú, határozatlan idejű szerződést írt alá a Győri ETO FC Kft. és az NGYSZ ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az együttműködés nem teljesen új keletű, hisz a 2009-10-es szezon hazai évzáróján a csapat már a mezén viselte a Szolgálat logóját. Az NB I-s labdarugó csapat vezetése ekkor döntött úgy, hogy más formában is szeretné támogatni a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, tehetséges gyermekeket segítő húsz éves szervezetet.

A két fél által aláírt szerződés értelmében a Győri ETO FC minden hazai mérkőzésének jegybevételéből 10 százalékot a Gyermekmentő Szolgálatnak ajánl fel, melyet a csapat tulajdonosa, a Quaestor Zrt. minden alkalommal megdupláz. Emellett a Győri ETO FC csapatának mezén továbbra is feltünteti az NGYSZ logóját, illetve mindkét fél elhelyezi egymás logóját, linket biztosítva a saját weboldalaikon.

Edvi Péter, a Gyermekmentő Szolgálat vezetője a szerződés aláírását követően elmondta: ? Aki mostantól jegyet vesz a Győri ETO mérkőzéseire, a Szolgálaton keresztül segíti a Kárpát-medence magyar lakta területein élő rászoruló gyermekeket. Köszönjük, ezt a követendő felajánlást, melyből leginkább két egészségügyi intézményünk fenntartását ? a Teréz körúti rendelőnk és a Fóti Lovas-terápiás Központunk ? működését tudjuk majd segíteni. Magyarországon nem tudok ilyen jellegű támogatásról, de hasonló európai példáról sem hallottam még. Ezért úgy gondolom a Győri ETO FC és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat között egyedülálló együttműködés jött létre.

A Gyermekmentő Szolgálat nem csak a beteg, hanem az egészséges, sportért rajongó gyermekeket is segíti. Ezért is hozta létre Sportbizottságát, melynek vezetője Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás tagja, aki aktívan részt vesz az NGYSZ sport- és egyéb rendezvényein is.

A sportolás népszerűsítésének egyik kitűnő példája a Szolgálat által minden év májusában megrendezésre kerülő erdélyi gyermek és ifjúsági focikupa, illetve októberben a Magyar Parlament válogatottjának a helyi közméltóságok elleni barátságos focimeccse; mindkét esemény Bunzánszky Jenő vezetésével zajlik.

Szóljon hozzá!