ZETApress

hírportál

Folytatódik a póker

Ma este 23:20-tól indul a FullTiltPoker.net Face the Pro bajnokság második fordulója az RTL Klubon. Ezúttal hat magyar játékos is a döntőbe jutott az egész Közép- és Kelet-Európát megmozgató tévé-show második felvonásába. A döntőben Kwaysser Valdemár Ákos és Mihai Manole várja majd a győzteseket.

A pókertorna ? amelynek fődíja több mint százezer euró ? a második széria. Ehhez a játékosoknak mindössze annyit kellett tenniük, hogy átverekszik magukat egy online freeroll tournament-en, ahol az országos illetve a regionális döntők során bekerülhetnek egy tévés döntőbe az RTL Klubon. A második széria sok meglepetést tartogat a játékosoknak és a nézőknek egyaránt. A harmadik és a negyedik nyolcas asztal mellett négy magyar és két szlovákiai magyar is bejutott a döntőbe, ezzel is bizonyítva, hogy a magyarok kiemelkedő játékosok a régióban éppúgy, mint a világon. Hétfő estétől tehát újra izgulhatunk, hogy ki lesz Közép- és Kelet-Európa leendő pókerbajnoka.

A viadal lebonyolítása szerint a játékosokat nyolc darab nyolcfős asztalhoz sorolják. Az asztalok győztesei a 2500 eurós nyeremény mellett továbbjutnak a következő körbe, illetve a megnyert összeget meg is duplázhatják, amennyiben legyőzik a Full Tilt Poker egyik profi játékosát. A második körbe jutott legjobb nyolc játékos már a Közép-Európa Póker Bajnoka címért harcol, ráadásul a harmadik helyezett 10, a második 20, míg a győztes 50 ezer eurós nyereményét is megkétszerezheti, ha legyőzi Gus Hansent, a Full Tilt egyik legjobb és legnépszerűbb profiját.

Mindezek tudatában ültek az asztalokhoz a harmadik és a negyedik forduló játékosai. A versenyzők Romániából, Szlovákiából, Csehországból, Bulgáriából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Magyarországról érkeztek fővárosunkba. Hazánkat négy pókerjátékos képviselte (zárójelben a Full Tilt Pokeren használt becenevük): Szenyai Ferenc (olasz53), Ruszinkó János (SOCHAUX88), Bán István Róbert (coachdriver75) és Lévay Levente (Levike964). De Szlovákiából is érkeztek magyar ajkú játékosok: Peter Blaško (petoBl1) és Szöke Béla (Bebeteso).

Az első asztalnál foglalt helyet Szenyai, Lévay és Szőke is. Szőke még főiskolára jár, de már pár éve tanulja a pókert. Főleg az élő versenyek híve. ? Heti 15-20 órát pókerezem, de még sokat szeretnék fejlődni. Eddig inkább a gyakorlati tudásomat fejlesztettem, de ezen túl néhány könyv is sorra fog kerülni. ? A játékos kiemelte, hogy nagy lehetőségnek tekinti a Face the Pro versenyen való részvételt. ? A Face the Pro egy kiváló lehetőségnek tűnt, úgy álltam neki hogy egy próbát mindenképp megér. Persze motivált a profikkal való heads up is, nem kimondottan a Gus Hansen elleni játék, hanem úgy általánosan a profik elleni heads up, hiszen erre ritkán van lehetőség.

A második nyolcas asztalhoz került Ruszinkó, Blaško és Bán, aki elmondása szerint mindig a Full Tilten játszik. Ruszinkónak jelenleg ugyan a póker még csak egy hobbi és csupán unalomból kezdett el játszani a miskolci játékos, de későbbiekben nem lenne ellenére, ha ebből kéne megélnie ? Mindent elkövetek e cél érdekében ? fűzte hozzá. A magyar játékosok közül Luigi a kedvenc profija és a pókeres karrierje folyamán a versenyt nagy lehetőségnek tekinti.

Hatukért lehet ezentúl izgulni az Face the Pro TV show-ban, mától az RTL Klubon. Ha valaki kedvet kap a versenyen való induláshoz, akkor ezt könnyen megteheti, mert a verseny teljesen ingyenes, köszönhetően a FullTiltPoker.net-nek, hiszen nincsen nevezési díj. Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a tornán, nem kell mást tennie, mint kvalifikálni egy freeroll selejtezőn a www.fulltiltpoker.net oldalon. Minden nyolchetes kvalifikációs torna végén 16 játékos kap helyet az azt követő TV show-ban amelyet, az RTL Klubon, a Cool TV-n és a Sport Klubon is közvetítenek július 26-tól.

Azok a játékosok, akik bejutottak az élő döntőbe, két, egyenként nyolcfős asztalon mérkőznek meg a 2500 eurós díjért. Ezt követően a két asztal nyertese megduplázhatja nyereményét és nyerhet még egyszer 2500 eurót azáltal, hogy részt vesz a European FullTiltPoker.net Pro Heads Up-ban, ahol megmérkőzhet a FullTiltPoker.net egyik profi játékosával. A jelenlegi két asztal finalistája a Full Tilt két új profijával kerül majd szembe Kwaysser Valdemár Ákossal illetve Mihai Manole-val, hogy megduplázhassa nyereményét. Természetesen ezt az összecsapást is az RTL Klub kamerái kereszttüzében játsszák a versenyzők Budapesten ? tudtuk meg Kaczur Tibortól.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyarok a Póker Eb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!