ZETApress

hírportál

Talma nehéz helyzetben

Az időjárás továbbra sem kegyes a MotoGP mezőnyéhez, hiszen alig mutatott ma is többet a hőmérő higanyszála 10 foknál, ráadásul a szél is fúj, ami még inkább hidegebb érzetet kelt, az eső pedig már csak ráadás ? tudatta a Faster Management.

Mégsem az időjárás miatt fájt a feje motorosunknak, hanem a beállítási problémák miatt, hiszen mérnökei továbbra sem találják a helyes irányt, pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy gyors tudjon lenni. A motor tapadása a tegnapihoz hasonlóan ma sem volt jó, amit a szél még inkább felerősített. Sok mindennel próbálkoztak a csapatnál, de eddig egyik megoldás sem hozott komoly előrelépést, ami érthető módon nem teszi boldoggá Talmát.

Az időmérő edzés elején Gábor esőgumikkal kezdett, de két kör megtétele után a gumik leolvadtak, hiszen a pálya fele addigra már száraz volt. Gyors boxkiállás után slick gumikkal folytatódott a körözés, ami valóban inkább volt nevezhető körözésnek, mint gyors körök megtételének, hiszen a magyar motoros végig küzdött a gépével.

A holnapi versenyen az első sorból De Angelis, Redding, Bradl és Di Meglio indulhat. Gábor a 22. helyről várja a lámpák szabad jelzését. ? Hát nem vagyok túl boldog. A motorom tapadása továbbra is siralmas és hiába akarok én gyors lenni, egyelőre ezzel a géppel ez képtelenség. Holnapra átszelepelik az első futóművet a mérnökeim, ugyanis már mindenen változtattak eddig, csak ehhez nem nyúltak. Nagyon bízok benne, hogy ez segíteni fog. Belülről érzem, hogy hol és mivel vannak problémák, ezeket mind elmondtam a szerelőimnek, most pedig én is várok, hogy megoldást találjanak rá, hiszen a motor beállítása már az ő feladatuk. A pálya T4 részében gyors vagyok, ezt nem is értem, hogy miért, de legalább egy szoros befutó esetén ez jól jön. Bármilyen is legyen holnap a motorom, én úgy fogom húzni a gázt, ahogy csak tudom, hiszen a 22. helynél jóval előrébb szeretnék végezni ? bizakodott Talma.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmácsiék nem adják fel | ZETApress

Szóljon hozzá!