ZETApress

hírportál

Vízben a vébéhősök

A világbajnokság hősei újra vízre szállnak. Október 9-én, Csepelen szabadidős kupával egybekötött országos bajnoksággal zárul az idei sárkányhajós szezon. A nevezési lista nagy csatákkal kecsegtet, sőt a masters nők már most kitettek magukért! ? tudatták az MKKSZ sajtósai.

Ki ne emlékezne még az idei MKB sárkányhajó világbajnokság nagy pillanataira?! Csabai Edvin, Kozmann György, Paksy Tímea és a többiek hihetetlen örömére, a masters nők ?dobogós bulijára?, a nagy magyar sikerekre, a hajszálon múló csatákra, amelyek nem csak a profikat mozgatták meg, hanem a nyári sárkányhajó roadshow-nak és a Maty-éri amatőr döntőnek köszönhetően szinte az egész országot.

Kétségtelen: sárkányláz volt az idén Magyarországon! A magyar sárkányhajó válogatott mellett sok település, céges csapat készült fel a szegedi világbajnokságra. Óriási nyüzsgés volt a Maty-éren, s a vb hangulata, miliője jó időre megalapozta a sportág jövőjét.

Úgy tűnik, nagyon is beérett az a munka, amit jó pár évvel ezelőtt elkezdtünk ? mondta Vaskuti Máté, a sárkányhajó szakág vezetője. ? A világbajnokság és az azt megelőző road-show sok embert megmozgatott, összefűzött ezzel a sportággal, ami meg is látszik az országos bajnokság nevezésein. Tizennégy szabadidős csapat és tíz profi egyesület adta le jelentkezését, és emeljünk meg a kalapot a masters korú hölgyek előtt, akik öt hajóval is képviseltetik magukat ezen az országos bajnokságon.

Ebből is látszik, hogy a nők bármire képesek ? mondta Zsigmond Zsóka, a világbajnokságon részvevő magyar női masters válogatott, más néven a Sárkányanyák csapatának kapitánya. ? De azért a férfiaktól se vegyük el a dicsőséget, nekik, a mi esetünkben például Vaskuti Istvánnak köszönhető, hogy jelen vagyunk ebben a sportágban. Az elmúlt években a vegyes csapatokban szerepeltünk, ám mostanra már úgymond járóképesek lettünk, sikerült kibontakoznunk, és igen szép tömeget képviselünk a sárkányhajó sportban. A mi csapatunkat kajakos múlttal, kapcsolattal rendelkező sportos hölgyek alkotják és mondhatjuk azt is, egy kicsit nekünk is köszönhető, hogy a masters korosztályban öt női csapat is indul. Mert a saját csapatunk edzéseinek, versenyeinek megszervezése mellett igyekszünk összefogni, ösztökélni ennek a korcsoportnak a képviselőit. A nevezési létszám azt mutatja: jó munkát végzünk.

A profik is szép számmal képviseltetik magukat ezen a versenyen. Természetesen ismét számolhatunk az ?ős-sárkányosokkal?, vagyis Csabai Edvin, Kozmann György, Vajda Attila és a sokat megélt kenus, kajakos társaik biztosan ott lesznek majd a Csepel Hollandi úti vízitelepén. Ráadásul a legtapasztaltabb RÖMI sárkányhajós egység az országos bajnokság erejéig felbomlik, több válogatott versenyző is az egyesülete hajójában száll majd vízre ezen az országos bajnokságon.

Az egyesületek végre felismerték, hogy micsoda lehetőségek rejlenek ebben a sportágban, éppen ezért több klub is saját csapattal lesz jelen az országos bajnokságon ? folytatta Vaskuti Máté, aki elmondta: a klubok és az amatőrök számára jövőre is lesz az idei road-show-hoz hasonló versenysorozat, amelyre már az idén ősszel meg lehet kezdeni a felkészülést.

Szóljon hozzá!