ZETApress

hírportál

Fogatok az Arénában

Négy kitűnően szervezett fogathajtó világbajnokság után ismét rangos lovas-esemény rendezői lehetünk a jövő hétvégén. December 7-től 9-ig a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor az OTP Bank Díjugrató Világkupára és a Nemzetközi Négyes-fogathajtó versenyre, tudtuk meg a domonyvölgyi Lázár lovas-parki sajtótájékoztatón.

A Szervező Bizottság tagjai ? a Lázár-testvérek, Vobeczky Zoltán, Mondok József és Fugli Károly ? az előkészületekről, a starthoz álló versenyzőkről, a műsorról, a közönségszervezésről, a vásárról és egy sor más gyakorlati kérdésről informáltak. A résztvevő újságírók között hétvégi tesztelésre egy Audi személygépkocsit is kisorsoltak.

A hazai kiválóságaink mellett a díjugratók közül a kétszeres egyéni olimpiai ezüstérmes svájci Willi Melligert is elindul. A világranglistán előkelő helyen álló bulgár Samantha McIntosht, a négyes-fogathajtók közül a hétszeres világbajnok holland Ijsbrand Chardont, a három VB aranyat nyert és a világbajnoki címet védő belga Félix-Marie Brasseurt és a legjobbak között is bravúrosan hajtó ausztrál Boyd Exellt ugyanígy itt lesz egy sor más rangos versenyző mellett.

Látványos, színvonalas műsor is kíséri a sportversenyt. Világbajnokunk négyes-fogatán az erőakrobaták hatodik világrekord kísérletükre készülnek. Neves művészek, a közelmúlt világhírű sportolóinak vetélkedője, a bűbájos és ügyes gyereklovasok fellépése ? és egy sor más világszámnak számító műsor ? teszi különlegessé, látványossá a lovas-show-t. A pénteki nyitónapot a gyerekeknek, a jövő lovasainak is szánják! A gyermek-lovasnap keretében szervezett formában ingyen jöhetnek az Arénába; és a műsor mellett világhírű lovasokkal, gyereklovasokkal is találkozhatnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Akrobaták négyes fogaton

Szóljon hozzá!