ZETApress

hírportál

Talma küzdelme

Nehéz hétvégén van túl a Fimmco Speed Up csapata, akik a múlt hétvégi kettős dobogó után minden bizonnyal nem ilyen folytatásról álmodoztak, ahogy az is kijelenthető, hogy Talmácsi Gábor is lényegesen jobb eredményben bízott ? tudatta a Faster Management.

A bemelegítő edzésre ugyan kicserélték a magyar motoros versenygépének teljes futóművét, de a várt változás nem következett be. Ugyanazok a problémák jelentkeztek, mint a második szabadedzésen, illetve az időmérőn is. Szemmel láthatóan csak küzdött a motorral és nem sikerült a 27. helynél előrébb verekednie magát.

A 23 körös verseny magyar idő szerint reggel negyed 7-kor startolt. Talma a 28. helyről kezdte meg az idei tizenharmadik nagydíjat, és sikerült ugyan előrelépnie, a motorja továbbra is vezethetetlen volt, így nem tudott látványos felzárkózást produkálni, amit szíve szerint szeretett volna. Az élen Toni Elias szinte egyetlen pillanatra sem engedte ki kezéből a vezetést.

Őt árnyékként követte Julian Simon, aki készült a bravúrra, de nem sikerült megelőznie honfitársát, így némi csalódottság mutatkozott az arcán még a dobogón is. Nem úgy, mint a harmadik helyen célba érő Karel Abraham, akinek fülig ért a szája, hiszen az utolsó métereken elment Alex De Angelis mellett, így megszerezte első dobogós helyezését a Moto2 géposztályban.

Talmácsi Gábor minden igyekezete ellenére csak a 21. helyen zárt. Ez volt az idei első olyan versenye, ahol célba ért ugyan, de nem sikerült a pontszerzés. A vb összetettben továbbra is a 6. helyen áll, 95 ponttal. ? Nehéz hétvégén vagyunk túl és azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy el vagyok kicsit kenődve és nem csak én, hanem a csapatom és a szerelőim is. Egyszerűen bármit csináltunk nem működött jól a motorom és arra a kérdésre, hogy mi okozhatta mindezt, egyelőre nem tudunk válasszal szolgálni.

Mivel jövő héten Malajziában folytatódik a vébé, így már meg kellett kezdeni a bepakolást és nem volt idő kielemezni a történteket, de szerdán és csütörtökön sort kerítünk rá és bízunk benne, hogy rájövünk mi lehetett a probléma. Csapattársam, Andrea is hasonló gondokkal küszködött, így mindenképpen bízunk benne, hogy közösen sikerül kiderítenünk mi történhetett. Jövő héten, a kedvenc pályámon versenyzünk, ahol szeretném feledtetni a mostani japán futamon ? nyilatkozta Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma elsőre 14. | ZETApress

Szóljon hozzá!