ZETApress

hírportál

Gáborra holnap nehéz verseny vár

A péntekihez hasonlóan a szombati nap sem hozott esőt, így mindkét tréninget száraz körülmények között rendezték a Motegi pályán ? tudatta a Faster Management.

Talmácsiék sok mindent kipróbáltak, de nem értik, hogy mi okozhat ekkora problémát, ami miatt képtelen gyors kört teljesíteni azon a pályán, amit ismer, ahol előző években bizonyította, hogy gyors tud lenni. A második szabadedzést követően is összeült a kupaktanács, hogy egyeztessenek arról, hogy milyen változtatások hozhatják meg az előrelépést.

Sajnos az időmérőn továbbra is jelentkeztek a futómű problémák, amit nem sikerült a tréning végére sem orvosolni, így a magyar motorosnak meg kellett elégednie a 28. hellyel. Időeredményén sikerült ugyan javítania, hiszen a hétvége során eddig futott leggyorsabb körét érte el a kvalifikáción, de vetélytársai még többet gyorsultak. Az első rajtkockát Julian Simon szerezte meg, mellőle Redding, Takahashi és Elias indulhatnak még az első sorból.

Japán, Motegi ? időmérőedzés: 1. Julian Simon, 2. Scott Redding, 3. Yuki Takahashi, 4. Toni Elias? 28. Talmácsi Gábor. ? Igazából nem értjük a szituációt, valami miatt nem működik jól a motorom. Van egy sejtésünk, hogy mi okozhatja a problémát, így holnapra egy teljesen új futóművet használunk majd. Hogy ez okozta-e a problémát kiderül, ha száraz lesz a pálya a bemelegítő edzésen, ha nem, akkor vízen egészen más setupokat kell használnunk és nem fogunk egyértelmű választ kapni. Eddig nagyon sokat szenvedtünk, de úgy érzem, hogyha holnap bejönnek a számításaink és a futómű csere orvosolja a gondokat, akkor képes vagyok jó eredményt elérni a versenyen, még ha a 28. helyről is kell indulnom ? nyilatkozta Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma küzdelme | ZETApress

Szóljon hozzá!