ZETApress

hírportál

Vodkáért hajtottak a sztárok

Labancz Lilla megnyerte élete első kutyaszánhúzó versenyét, ahol négy husky kutya segítségével legyőzte Terecskei Ritát és Ádok Zolit. Hó ugyan nem volt, de a hírességek stílszerűen egy üveg finn vodkával ünnepelték a győzelmüket ? tudtuk meg Dancsok Reginától.

Hatalmas hajrával, mindössze 2 másodperces időelőnnyel Labancz Lilla nyerte a szezonnyitó Finlandia Husky Szánhúzó verseny sztárfutamát. Terecskei Rita többszörös díjnyertes kutyákkal az élen, másodikként végzett, míg Ádok Zoli csak harmadikként futott be, miután az Ausztriából érkezett szánhúzó kutyák összegabalyodtak a kanyarban.

A hírességek teljes komolysággal készültek a megmérettetésre. A dunaharaszti pályán közös bemelegítést tartottak, miután látták, hogy a kerekeken guruló profi szánok, a kutyákkal az élükön, irgalmatlan sebességű iramra képesek. Zoli egy osztrák származású fogatot és egy profi hajtót kapott a versenyre, aki annyira bízott az énekesben, hogy teljes egészében rábízta a szán irányítását.

Lilla győzött a versenyen

Lilla rögtön összebarátkozott szintén Ausztriából érkező hajtójával, és annak kutyáival, így a kezdeti félelmei azon nyomban elszálltak. A megmérettetés előtt még a külsejére is tudott szánni egy kis időt: a futam előtt rendbe tette sminkjét. Terecskei Rita nagy kutyabarátként azonnal belopta magát a kupafutam legidősebb, de egyben legtöbbet nyert husky-jai szívébe.

A versenyen másodpercek döntöttek Labancz Lilla javára, így ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A három híresség a vezérkutyákkal és hajtóikkal együtt fotózkodott, majd poénból mindannyian meghúzták a finn vodkás üvegeket, amit a futam előtt nem tehettek meg, sem a verseny, de a vodkaivás szabályai miatt.

Szóljon hozzá!